Mun päivä au pairina

Au paireja saa lain mukaan työllistää maximissaan 45h/vko. Osalla tunnit tulee joka viikko täyteen ja osalla saattaa olla vaikka vaan 35h töitä viikossa, tää kaikki riippuu perheen aikatauluista. Itse teen täydet 45 tuntia maanantain ja perjantain välillä, mikä tarkoittaa ma-to 10h päiviä ja perjantaina sitten mitä jäljellä on. Vaikka 10h päivät onkin välillä puuduttavia, on aika kivaa, että kaikki viikonloput on vapaita, joka sekään ei oo mikään itsestäänselvyys.

   
   
Tähän asti mulla on ollut molemmat lapset koko ajan hoidettavana, paria leirivikkkoa lukuunottamatta. Ensi viikolla alkaa vanhemmalla koulu, ja vielä en tiedä tuleeko se vaikuttaan mun työaikoihin. Mutta tässä tähänastinen normaali duunipäivä..

06.15 soittaa ensimmäisen kerran herätyskello. Alkuun se oli jo aika nousta, mutta koska 06.25 asti torkuttaminen oli paljon parempi idea, päädyin vaihtaan herätysaikani tähän. Heräilen ja laitan itseni valmiiks, alakertaan aamupalalle.

07.00 alkaa työt. Vanhemmat lähtee töihin 7.30-8.00 välillä, mutta mä auttelen siinä lapsia syömään aamupalaa, vaihtaan vaatteet, peseen hampaat ja annan vanhemmille aikaa laittaa itsensä valmiiks töitä varten. Pienemmän lapsen kanssa käydään usein kuistilla kattelemassa pupuja ja oravia ja mä tunnustelen kuinka kuuma päivä on tiedossa.:D

8.30 on yleensä saatu kaikki valmiiksi ja voidaan siirtyä päivän suunnitelman mukaan kotoota joko leikkipuistoon/kirjastoon/leirille/takapihalle, mitä ikinä mielessä onkaan. Välillä jäädään vaan kotiin ensin leikkimään ja mennään muualle myöhemmin. Välillä päivän suunnitelmat tosin saattaa mennä ihan pilalle vaan koska ”I don’t wanna go, I want mom!” Esim. eilen sais suostuteltua että mennään kirjastoon. Sen pitkän suostuttelun jälkeen kirjastolle ajettua vähän kyllä kiristi että se aukeskin vasta klo 13……. Päikkäreiden jälkeen taas pitkän puheen jälkeen sain rannalla auton parkkiin vaan host momin kanssa käydyn puhelun jälkeen todetaksemme että eikai auta kun ajaa takas kun D ilmoitti että hän ei rannalle enää haluakaan.

10-12 välillä alkaa oleen pienemmän lapsen päikkäriaika. Ensin pitää syödä jotain ja sitten nukkumaan. Unet kestää yleensä puolestatoistatunnista kolmeen tuntiin. Jos D on mun kanssa kotona, valmistan hänelle ja itelleni lounaan ja sitten yleensä pistän pari jaksoa jotain telkkariohjelmaa sille pyöriin. Sillä välin valmistelen lounaan H:lle, pistän pyykit koneeseen, siivoilen lasten sotkuja ja hengähdän hetken. Kun ohjelmat katottu niin sitten leikitään kahdestaan kunnes H herää.

14.00 yleensä jo kaikki taas hereillä. Taas sama juttu, lähdetään joko puistoon/kirjastoon/jos on jotain lastentapahtumaa jossain tms.

17.00 mun duunipäivä loppuu! Siitä sitten suihkun kautta joko jään vaan kotiin hengailemaan tai sitten käyn kaupassa tai lenkillä jne. Monesti nään kavereita tästä lähistöltä jolloin käydään ehkä Pinkberryssä tai Cheesecake Factoryssa.. Tennistäkin pitäs mennä pelailemaan kun sais aikaiseks. Joinain arkipäivinä tulee lähdettyä downtowniinkin, mutta sielä käy kuitenkin joka viikonloppu, niin viikolla ei tuu mentyä usein ellei oo jotain tiettyä tarvetta.

Perjantaisin työt loppuu yleensä 14-16 välillä, mikä on kiva niin kerkee ajoissa perjantain viettoon. Viikonlopusta iso osa tulee vietettyä downtownissa millon missäkin (:

   
 
Sellasta arkea täällä. Päivät tosiaan toistaa aikalailla itseään, mutta on hyvä rutiini ja päivät kuluu aika kivuttomasti. Ei aina, mutta useimmiten. (:

Hyvää viikonloppua!

Ps. sain tänään postissa paketin äitiltä. Villasukkia ja läkeroleja! Pakkasin vaan yhdet villasukat mukaan mutta onneksi sain uusia. Ja koska kaupan villasukat ei oo yhtä hyviä, täytyy olla kudottuja!

  

2 kommenttia artikkeliin ”Mun päivä au pairina

    1. Aattelin itseasiassa kirjoitella seuraavaks sellasta postausta että mitä tässä kahden kuukauden aikana on kerenyt miettiin suomen ja usan välillä!:)

      Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s