Niagara Falls

Huippu viikonloppu takana! Viime perjantaina, mun synttäripäivänä oli lähtö Kanadan puolelle Niagaran putouksille. Meitä lähti kaks bussillista, noin 100 au pairia, joista parisenkymmentä jäi USAn puolen putouksille ja loput jatkoi matkaa Kanadaan. Päädyin Kanadan puoleen koska kaikki sanoi putousten olevan paljon vaikuttavammat siellä. Kaikki varmasti haluais Kanadan puolelle, mutta joistain maista tulevilla on jonkunnäköisiä viisumiongelmia asian suhteen joten asialle ei oikein voi mitään. Bussi lähti ajelemaan päivällä yhdeltä ja perillä oltiin illalla. Matka kesti parin tauon kanssa about 10h, joka oli aika puuduttava, mutta onneks oli matkaseuraa ja muutaman leffankin kerkesi siinä katsoon. 

Perillä oltiin siis sen verran myöhään, että ei kerennyt/jaksanut kun käydä kävelemässä ”keskustassa” nopsaan.Mut yllätti ihan täysin koko paikka. Kun ajattelee Niagaran putouksia, ainakin mulle tulee mieleen että se koko alue on rauhallinen, jotenkin tyylikäs ja kaunis. Mutta mulla tuli heti mieleen Las Vegas, vaikkei se ollut lähellekään sitä, muuten kuin vilkkuvien valojen ja sellaisen tivoli/sirkus fiiliksen osalta. Se oli toki ihan kiva, mutta mun mielestä se ei mätsännyt putousten kanssa. En silti sano että se oli huono tai tylsä paikka, koska viikonloppu siellä oli mahtava!

   
   
Lauantaina heräiltiin ajoissa ja lähdettiin kävellen putouksille päin, ne kun näkyi meidän hotellin ovelta jo. Ensimmäisenä oli luvassa ”Journey behind the falls”, ja varmaan ihan jokainen muodostaa siitä jonkunlaisen mielikuvan mielessään. Todellisuus ja se mielikuva siitä kuinka päästään käveleen putousten takana, ei ihan kohdannut xD se oli enemmänkin Journey behind the walls, koska siinä oli vain pieni alue mihin pääsi seisomaan ja vesi valui niin vauhdilla, että se muistutti enemmänkin seinää, eikä ollut edes kuvan ottamisen arvoinen. Kaikki vähän naureskeli sille jälkeenpäin. Samassa yhteydessä pääsi näkeen putoukset läheltä myös sivusta päin, ja se näyttikin jo paljon paremmalta. Tosin se oli kun vesisateessa olis seissyt kun vettä ja sumua oli niin paljon. Siitä sai kuitenkin muutamat hyvät kuvat. Viimeisenä oli edessä pienellä paatilla ajelu ihan putouksien alapuolelle ja se oli kaikkien paras juttu, pääsi niin lähelle ja näki putoukset joka suunnasta.

Kun oli turistihommat hoidettu, lähdettiin lounaan kautta hotellille ottaan pienet päikkärit, koska illalla oli tiedossa juhlimista! Kanadassa ikäraja useille klubeille ja juomiseen on 19, oli aika iso osa porukasta innoissaan kun pääse ulos, koska USAn puolella ikäaja on 21. Käytiin dinnerillä, palattiin hotellille etkoilemaan ja siitä jatkettiin Dragonfly nimiseen baariin. Meno oli aika hyvä ja porukkaa oli paljon. Jossain kohtaa iltaa tuli aika ikävä kavereita kun tajus että on synttärit ja kaikki ystävät on kaukana ja enemmänkin se, että ei oo ees mahdollista nähdä pitkään aikaan. Se fiilis meni kuitenkin humalan noustessa pois. Kaikki au pairit ketä oon tavannut on tosi mukavia, mutta pakko myöntää että kyllä sen eron huomaa kun viettää aikaa porukoissa missä kaikki muut on alle 20 vuotiaita. Sen lisäks, että on oppinut arvostaan paljon enemmän omia vanhempia, tajuaa täällä myös kuinka tärkeitä omat ystävät kotona on. Mutta.. oli hyvät synttärijuhlinnat ja olo oli sen mukainen sunnuntaina. Edessä oli 10h bussimatka, joka lopulta venyi 12 tuntiseks, kun toki bussiin tuli joku vika kesken matkan ja jouduttiin odottelemaan uutta bussia. Siinä meni matka aika tuskaisesti aika pahassa krapulassa, mutta kotiin lopulta selvittiin.

   
   
 
  
             

Kaikenkaikkiaan hyvä reissu, putoukset oli upeet ja suosittelen käymään jos vaan on mahdollista! Tänne olis voinut tehdä iha itekseenkin roadtripin, mutta kerta tällä sai kerrytettyä credittejä ja kaikki oli järjestetty valmiiksi niin olihan se kätevää (: päivät kulunu taas äkkiä ja eletään jo keskiviikkoa ja viikonloppua odotellessa tietysti.

XOXO

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s