Juttuja & havaintoja nro 5

Ensin tänne tullessa alkoi pikkuhiljaa huomaamaan pieniä ja isoja asioita mitkä on erillain mihin on kotona tottunut, jotkut niistä parempia ja jotkut oudompia. Seuraavaks ei enää huomannutkaan mitään mikä olis jäänyt mietityttään, ennenkun taas viime viikkoina on tullut vastaan tosi monta havaintoa. Mitä mieltä ootte näistä..?

Pumpkin everywhere! Kurpitsahan liittyy halloweeniin, joka jo kauheen nopeesti onkin. Eli ihan ymmärrettävää että kurpitsoja on sielä täällä. Mutta, täällä se on ihan oma kurpitsajuttunsa halloweenin lisäks. Kurpitsaa kaikkialla ja KAIKESSA! Dunkin’ Donuts, Starbucks, ruokakaupat, ravintolat, baarit, jäätelöpaikat.. Ihan _kaikkialla_ saa kurpitsa mausteista mitävaan. Joten tää on taas ihan uudella levelillä niinkun voi vaan kuvitella.

  
Radiota kuunnellessa oon kiinnittänyt huomioo siihen, kuinka paljon vanhaa musiikkia sieltä tulee. Tottakai eri radiokanavat soittaa eri tyylistä ihan niinkuin suomessakin, mutta jostain syystä sellaisen oon huomannut. Ja jos suomessa harmittaa että samaa biisiä soitetaan paljon niin täällä sen voi kertoo vielä muutamalla. Taylor Swift ja Ed Sheeran tuntuu olevan suosituimmat radiossa.

Kellonajat ja päivämäärät. Tää oli tuttu juttu toki jo etukäteen, että kellon ajat ei mee täällä 1-24 vaan 12am – 12pm. Vieläkin välillä hämmennyn sekoittamaan erityisesti kellonajan 7pm kello 17sta. Se nyt tosin on vaan mun omaa tyhmyyttä koska ei tossa nyt suoranaisesti mitään logiikkaa ole miks ne mut saa hämmentyyn. Yhtäpaljon vaikeuksia tuottaa edelleen merkata päivämäärä päivä/kuukausi/vuosi sijaan kuukausi/päivä/vuosi.
Kanadan puolella kerkesi parissa päivässä huomaamaan hassun eron USAan. Yleisten vessojen kyltti ei sanonutkaan toilet/restroom tms vaan se oli ”washroom”.

Sitten viimeinen ja harmillisin havainto on että ei näköjään loputtomiin asti voikaan syödä huoletta mitävaan, koskavaan ja kuinkapaljon tahansa. Mutta en silti luovu viikottaisesta Ben&Jerrystä!

 

Viikonlopun vietän taas uudessa osavaltiossa, ollaan just nyt Emmin kanssa matkalla NYC!

Viikonloppuja!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s