NYC

Tähän mennessä yksi parhaista täällä vietetyistä viikonlopuista! Lauantaina oli aamulla mukava 0400 herätys ja viiden lähtö, olin varannut aikaa siihen että jos vaikka metro menee matkalla rikki tms…xD Bussi lähti asemalta kohti New Yorkia klo 07, ja yli tunnin sitten odottelinkin Emmiä, sillä mun metro ei mennyt rikki matkalla ja olin _ajoissa_ paikalla. Emmi sensijaan pääsi paikalle myöhässäolevien julkisten takia 10min ennenkun bussi lähti.. Bussimatka meni aika leppoisasti, reilut neljä tuntia kesti, ja siinä kerkes lepäileen ja tekeen suunnitelmia päiville. Ella oli meitä asemalla vastassa ja siitä suunnattiin ekana heittämään kamat kämpille. Meidän majotus oli Airbnb kautta, ja taas oli ihan kelpo kämppä hintaan ja siihen nähden ettei siellä käy kun nukkumassa. Asunnon kuvat Airbnb:n sivuilla tosin ei ollut samaisesta asunnosta, vaan varmaankin omistajan omasta asunnosta samasta talosta joten vähän miinusta kyllä siitä…:D

      
 
Kämpiltä lähdettiin sitten suunnitelman mukaan ensin katsoon vapaudenpatsasta ja tähän valittiin ilmainen vaihtoehto, eli lautta Staten Islandille. Matka kesti parisenkymmentä minuuttia ja lautalta näki kivasti Manhattanin skylinen ja vapaudenpatsaankin ihan kelvolliselta etäisyydeltä. Staten Islandille päästyä kierrettiin vaan samantien takaisin jonoon ja samalla lautalla takaisin. Seuraavana kohteena oli 9/11 muistomerkki, jota itse odotin kovasti, ja kun edellisviikonloppuna koulussakin oli tää aiheena ja muutenkin tää kiinnostaa mua kovasti. Oli se aika koskettava paikka ja kun vesiputoukset tippui ensin alas ja siitä vielä alemmas kuin maansisään, niin pisti se miettiin että kuinka surullinen koko tapahtuma oikeesti on ollut ja kuinka sekaisin koko paikka on sen jälkeen ollut. Putousten reunalla oli vielä kaikkien menehtyneiden nimet ja muutaman nimen kohdalla oli valkoinen ruusu syntymäpäivän kunniaks. Putousten vieressä oleva uusi One World Trade Center näytti aika upeelta. Multa löytyi kaikennäköistä tietoa muutamista jutuista aina yllättäen, niin nää vesiputouksethan on suurimmat ihmisen tekemät vesiputoukset, Pohjois-Amerikassa.
   
    
   
Shoppailtu ei koko reissulla ihan kauheesti, toiveena oli vain yks kauppa ja sinne mentiin, sekä sunnuntaina käytiin parissa kaupassa vähän vaan ohimennen. Listalla seuraavana oli Times Square, ja niinkun edelliskerrallakin, se oli ihan täynnä ihmisiä ja valot vilkkui ympärillä. On niin outoa että jossain edes on tollanen paikka. Mä voin vaan kuvitella kuinka äiti huutaa UPEETA helmikuussa kun pääsee näkeen tän! Tää oli meidän lauantain viimenen etappi, Ella lähti kotiin ja me haettiin vähän iltasiideriä ja päästiin ihmisten aikoihin nukkuun Emmin kanssa.

        
Sunnuntai aloitettiin Emmin kanssa Rockefeller Centerin Top Of The Rockista. Mietittiin sen ja One World Trade Centerin välillä, koska molemmat oli jo aiemmin käynyt Rockefellerissa. Googlailtiin OWTCn näkymiä ja päädyttiin unohtamaan se ihan vaan huonompien näkymien takia. Sijaitseehan se ihan eri paikassakin niin ei samaa näkymää toki voi olettaakaan. Kun mä olin NYCissa edelliskerran, oli keli tosi sumuinen joten maisemat ylhäältä näytti vähän huonommilta. Tälläkertaa ei olis voinut täydellisempää olla kun aurinko paistoi täydeltä taivaalta! Olisin voinut jäädä sinne loppupäiväks tuijottamaan Empire State Buildingia. Ella liittyi tän jälkeen seuraan ja seuraavana oli Brooklyn Bridge, jota ennen käytiin vähän kaupoilla ja syömässä. Kun päästiin sillalle, oli aurinko jo vähän laskemassa muttei silti ollut vielä hämärää. Ihmisiä oli ihan hulluna ja pyöriä meni pyöräkaistalla niin kauheesti sielä ei pysähdelty keskelle siltaa kuvaa ottaan, mutta olihan se sillaks aika upee! Ja kun pääsi keskemmälle, näki hienosti vasemmalla Brooklynin ja oikealla Manhattanin pilvenpiirtäjät. Yhtäkkiä olikin jo ilta ja piti lähteä kämpille ottaan muutamat siiderit ennen ulos lähtöä.

   
    
    
    

Illalla mentiin PHD nimiseen baariin joka tais olla 12 kerroksessa, ei siis mikään superkorkee terassi mutta näkymät oli upeet. Paikka oli kiva, mutta 22$ kossubatterysta tuntu kyllä aika pahalta. Tytöt juhlii kuuleman mukaan NYCissä promoottorien kautta ja juominen on ihan ilmasta, ja ei ihmekään, ei noilla hinnoilla kyl raaskiskaan juoda. Me oltiin paikalla vasta niin myöhään että promoottoriamme ja niitä ilmaisia juomia  ei ikinä edes nähty mutta päästiinpä edes mestoille sisään kätevästi. Bostonissakin varmaan jotain promoottorihommia on mutta mä en oo ainakaan kuullut kauheesti niistä täällä. Miamissa taas mentiin promon kautta.. Muutaman vuoden takanen Losin reissukin tosin tintattiin pari viikkoa ilmasta viinaa joidenkin promoheppujen kanssa.

   
   
Maanantaina oli aika lähteä kotiin, mutta bussi lähti onneksi vasta puoli kolmelta. Aamu aloitettiin hakemalla aamupalaa ja mentiin syömään Central Parkiin. Siinä toitoteltiin taas että vois olla asiat huonomminkin hei! Parissa tunnissa saatiin pelkästään Central Parkin reissull askelmittariin lähes 10km, ja oltiin aika valmiita 5 tunnin bussimatkaan.

  
Huippu viikonloppu ja nähtiin vaikka mitä, syötiin hyvin(!!!) ja oltiin onnellisia. Silti seuraavallekin kerralle jäi nähtävää mitä ei nyt kerennyt käymään.

Ainiin ja mun puhelimen muistioon tuli lista googlattavista asioista ja jaan ne nyt tähän just niin kun mä oon ne ylös kirjannut. Ja nyt samalla googlaan vastaukset.

Sonnin perse Tää on siis sellanen sonni patsas Manhattanilla ja me ei tiedetty mikä se on. Turisteja ei näyttänyt kiinnostavan saiko ne kuvan sonnin etu vai takapään kanssa.

The oversize sculpture depicts a bull, the symbol of aggressive financial optimism and prosperity, leaning back on its haunches and with its head lowered as if ready to charge.

Brooklyn bridge pituus 1825m

MVP Luki cokis pullon kyljessä ja mulle tuli mieleen vaan Jersey Shoren Mike, Vinny ja Paulie aka MVP.

In product development, the minimum viable product (MVP) is the product with the highest return on investment versus risk.

Sitruunavessanraikastin. Okei.. Tää on siis sitä sitruunavessanraikastimelle haisevaa ja maistuvaa juttua mitä sushipaikoissa aina tulee siihen lautaselle ja vieläkin on selvittämättä mitä se on. Oon nimennyt sen siis sitruunavessanraikastimeks, enkä ikinä syö sitä.

Gari on sokeri-etikka-liemessä pikkelöityä inkivääriä. Ohuiksi lastuiksi leikattuja inkiväärinpaloja nautitaan sushipalojen välissä suun puhdistamiseksi edellisestä mausta.

Nyt taas maanantaita täällä koitetaan suorittaa.. Ainiin ja eilen nähtiin ensimmäiset lumihiutaleet, voi olla että pian tulee suomen talvee ikävä! Loppuun vielä kuva yksarvis hepoista, en raaskinut ostaa.

  

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s