Thanksgiving ja Black friday

Thanksgiving, niinkun kaikki varmaan tietääkin, on USAssa tosi iso juttu. Oikeestaan koko homma on alunperinkin lähtöisin Bostonista joten täällä se on varmaan ihan parhaimmillaan. En oo käynyt hetkeen dowtownissa, niin en osaa sanoa oliko jotain aiheeseen liittyvää kaupungilla näkyvillä huomattavasti, mutta joidenkin talojen pihoilla näkyi kalkkunakoristeita ja maisseja ovikoristeina. Täällä aloitettiin ruokien väsääminen pari päivää etukäteen ja ruokaa tehtiin aika jäätävä määrä, eikä edes syöty keskenämme kotona vaan mentiin hostien tuttavaperheen luo ja hekin teki oman osansa ruuista. Siellä oli sitten kalkkunat, kurpitsapiirakat ja vaikka mitä ja mä tein ensimmäistä kertaa täällä ollessa suomalaista ruokaa, karjalanpaistia, voisko perinteisempää olla? Matkalla ääneen ihmettelin että kuinkahan paljon jouluna on sitten ruokaa ja perhe sanoi että tää on ehkä jopa vähän isompi juttukin kun joulu. Host äidin isä sanoi myös että Thanksgiving on joulua isompi juttu USAssa kuin Kanadassa ja Kanadassa taas joulu on tärkeämpi. Vietettiin monta tuntia syödessä ja jutellessa, pelattiin pelejä ja syötiin lisää. Munkin tekemästä ruuasta tykättiin! Oli kiva päästä kokemaan tää juhlapäivä ihan oikeesti niinkun sitä vietetään. 

   
 
Kiitospäivästä päästäänkin sitten perjantaihin, Black friday. Osa kaupoista aukesi jo torstai yönä ja ihmiset menee kaupoille jonottamaan jotta pääsisi ensimmäisenä sisään. Onhan näitä suomessakin ollut kun oli jotain elektroniikkaa tosi halvalla muutama kappale ja ihmiset sekos täysin. Eli sama homma, vähän isommassa mittakaavassa kun se ei ole vaan yks kauppa.
Nyt tätä loppua kirjoittaessa on jo lauantai ja nyt täytyy sanoa että petyin vähän mun omaan kokemukseen Black fridayn osalta. Odotin että kaupat on ihan tukossa ja naiset tappelee mekoista ja laukuista mutta porukkaa oli vaan jonkun verran normaalia lauantaita enemmän ja kaikki oli rauhallisia. Varmasti tätä mitä mä odotin, tapahtui monessakin paikkaa tosin vaan eri aikaan koska me oltiin vasta päivällä liikkeellä ja pahimmat taistelut oli varmaan jossain elektroniikka kaupoissa jne. Itse tuhlasin $11 kolmeen pieneen ostokseen H&Msta. Tulipahan käytyä mutta vähän jäin odottaan silti enemmän.

   
 
Tällähetkellä on siis lauantai, oon maannut koko päivän sängyssä ja nyt vasta klo 17 heräilen eloon. Eilen vietettiin suomiporukalla iltaa, sillä tää on Riikan viimeinen viikonloppu täällä. Riikka on ensimmäinen jonka lähtö oikeesti harmittaa. Meillä oli hauska ilta ensin etkoillessa ja juomapelejä pelaillessa ja loppuilta meni jossain baarissa, mutta samaan aikaan sydäntä raastoi tieto siitä että Dash Berlin soitti mun lempiklubilla, mutta budjettisyistä tää piti kuitenkin skipata. Ja olis kyllä jäänyt monta syvällistä, outoa ja yllättävää keskustelua käymättä. On hauska kun voi puhua suomeksi ja kukaan ei tajua mistä puhutaan mutta voin vaan kuvitella miltä muutamat keskustelut näytti kun niin innoissamme päästiin asian ytimeen esim. aiheesta ”instead of thinking what if not, think what if”. Ainiin ja mun ilta päättyi taas perinteisesti mäkkärin autokaistalla, pää auton takaovesta ja joku kehtas vielä toisesta autosta huudella ”gross!”, näytin keskisormee ja jatkoin.  Koska tänään ei tuu saamaan mitään aikaiseks, kuuntelen Umekia ja oon hengessä mukana kun tampereella pidetään hauskaa! Lauran ja Riikan kanssa vielä leffailta tiedossa ja onneks ei tarvii vaivautua kuin naapuritaloon asti.
 

ensimmäiset joulukoristeet jonkun pihalla

  
    

mää ja my person huonovointisina

Hyvää loppuviikkoa!(:

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s