Juttuja ja havaintoja

Uusia juttuja ja havaintoja joista en ole vielä kirjotellut!   

Ensinnä verot. Aina kun ostaa jotain ja hintalappu sanoo vaikka $19.90 niin siihen tulee kassalla päälle verot. Mä en tiedä miten koko systeemi toimii, kuinka paljon mihinkin tulee veroa päälle, mutta se on rasittavaa! Ei se veron osuus paljoa ole, mutta silti, miksei se voi olla hinnassa valmiina? Kaikissa osavaltioissa ei veroja tule ostosten hinnan päälle. Itse en tiedä muita kuin New Hampshiren osavaltion jossa ei veroja oo, mutta kai joitain muitakin on.

Sitten tää tippi politiikka. Suomessa kun siihen ei olla totuttu niin se aiheuttaa aina päänvaivaa sillä sitä oletetaan antavan aina, jokapaikassa. Itse oon aika nihkeä tipin jättäjä koska ei rahaa ole kuitenkaan mihinkään huomattaviin määriin kun muutenkin jo maksaa siitä mihin pitäisi vielä jättää ylimääräistä päälle. Sopiva tippi on yleensä 15-20% ja enempi tottakai aina parempi. Kaiken lisäksi mulle selvisi, että jos ravintolassa jättää tippiä kortilla maksaessa, ei koko summa edes mene tarjoilijalle vaan ravintola jakaa tipit tasan kaikkien kesken (tai jotain tän tapasta..). Eli jos haluat tipin menevän suoraan sille mukavalle avuliaalle tarjoilijalle, on se jätettävä käteisenä. Huomattava lisä tää on myös esim jo valmiiksi kalliilla kampaajalla käydessä kun siitä kampaajasta maksaa normaalihinnalla $150-200 ja siihen 20% tipin päälle, niin kyllä se harmittaa:D Baarissakin, tilaat juoman ja tarjoilija vaan antaa sen sulle, niin pitää sitäkin tipata. Mun mielestä tää on vaan tyhmää.

Kampaajalla käyntiin liittyen hassu juttu, en muista oonko tästä maininnut aiemmin, mutta hiusten kuivaushan ei täällä kuulu hintaan! Mä ostin diilin kampaajalle Grouponin kautta, se oli about -60% alennuksella, sisältäen kokopään raidat, leikkauksen ja föönauksen, hintaa tälle jäi $79 ja jätin $20 tippiä. Normaalisti kuitenkin joko maksat lisää että pääset lähtemään kuivilla hiuksilla kotiin, tai sitten lähdet hiukset märkänä. Kolmas vaihtoehto oli ainakin siellä kampaajalla missä olin, että föönaat hiukset itse, joku asiakas siinä vieressä kun föönaili tukkaansa..

Vaatteista.. Mun mielestä täällä on tosi hankala kertoo mitkä vaatteet tai minkälainen tyyli on muotia. Toki on joitain tiettyjä juttuja kuten Uggit, Timberlandit, toppaliivit jne. mitä näkee tosi monella, mutta verrattuna suomeen, on hankala sanoa. Tuntuu että Helsingissä ja Tampereella kadulla kävellessä jokatoinen vastaantulija näyttää samalta tai ainakin on helppoa sanoa mikä on massaa ja kuka erottuu joukosta erilaisilla vaatteilla. Ainiin ja North Face takit on kuumaa kamaa täällä!

Oon kunnon kyylä kun oon tarkkaillut meidän postinjakajaa. Meidän kotikatu ei oo kovin pitkä, ja se päättyy umpikujaan. Sen kävelee päästä päähän varmaan minuutissa. Kadulla on 8 taloa ja kun postiauto tulee, se jättää ensimmäisen talon postit, ajaa seuraavalle talolle, jättää postit ja taas ajaa seuraavalle talolle vaikka talojen välissä on niin vähän matkaa. se näyttää niin koomiselta ja olis varmasti paljon pienempi vaiva vaan kävellä hakeen autolta seuraavan talon postit ja kävellä seuraavalle talolle, ja sitten ajaa sen jälkeen vähän kauemmas ja hoitaa taas useempi talo kerralla. Enhän mä sen työtä oo tehnyt tietenkään mutta tekis mieli kysäistä postinaiselta onko se itse ajatellut asiaa.

Amazon ja muut vastaavat on mun hosteilla kovassa käytössä. Meille tulee paketti about jokatoinen päivä ja monesti useempikin kun yksi kerralla. Sieltä tilataan millon mitäkin, säännöllisesti vauvan vaipat, baby wipesit, vaatteiden pesuaine (mikä tää sana on?!?) ja yks päivä oli spagetti loppu ja ne unohti ostaa kaupasta niin sitä tilattiin sit Amazonista..:D mutta eikai siinä mitään, miksei? Tätä päivitellessä tuli mieleen myös toi hukassa ollut ”pyykinpesuaine” sana..

Kaikenlaista hullua täällä tapahtuu!:)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s