Like/unlike

Tuli mieleen tehdä postaus aiheesta mistä asioista yleisesti USAssa tykkään ja mistä en. Tätä vois lähteä pohtiin syvällisemminkin, mutta koska en niin syvällisiä mieti niin tässä ihan arkipäiväisiä hyviä juttuja sekä ärsytyksiä mitä tuli mieleen.

 
TYKKÄÄN

– Yleisesti ottaen ihmiset on todella mukavia ja avuliaita. Kotihuudeilla kävellessä saattaa vastaantulija moikata, voi alkaa juttelemaan tuntemattomille ilman että saa outoja katseita ja jos näyttää vähänkin hukassa olevalta, saa apua aika pian sitä pyytämättä. Tähän aiheeseen löytyy tosin negatiivinenkin puoli johon palaan myöhemmin.

– Ruokakaupat, varsinkin Wegmans. Siellä voi vaan haahuilla ja katsella kaikkea vielä puolenvuodenkin jälkeen, ja ihmetellä kaikkia juttuja mitä ne myy. Vaikka se on vaan tavallinen ruokakauppa, mutta nää on varmaan niitä elämän pieniä iloja?

– Koska isolla osalla ihmisistä on isokokoinen auto, on myös parkkiruudut isoja. Tykkään. Tykkään myös että on automaattivaihteet, vaikka onhan niitä suomessakin mutta täällä ei vuoden aikana tarvii manuaalivaihteisiin koskea.

– Urheilutapahtumat on ollut odotettu juttu tältä vuodelta, ja kaikki tärkeimmät lajit onkin tullut käytyä läpi. On myös siistiä, että peliin mennessä lähes jokaisella tai ainakin reilusti yli puolella porukasta on oman joukkueen vaatetta päällä ja näkee kuka kannustaa ketäkin, ja täällä voi kyllä kulkee ihan ilman pelipäivääkin oman suosikkijoukkueen paita tai lippis päällä. En mä Tapparan paita päällä Tampereella kulkis mutta täällä voi kyllä näyttää ketä kannustaa!

– 24h ruokakaupat. Mun ei itse oo tarvinnut mennä keskellä yötä kauppaan mutta onhan se kiva että on kunnon kauppa auki eikä vaan joku Siwa. Muutenkin ruokakauppojen aukioloajat on pidempään kun Suomessa. Ja ei tarvitse pakata ostoksia itse:D

– Osa vaatteista ja ruoka ruokakaupoissa on yleisesti ottaen halvempaa. Ei tieteskään kaikki ja jokapaikassa.

– Ihmisiä on niin monesta maasta ja eri kulttuurista. Kaikki mun kaverit täällä on au paireja niinkun aika monella muullakin au pairilla. On silti tavannut tosi monia ihmisiä jotka on täältä ja ihmisiä jotka asuu täällä, mutta he on muuttanut jostain muualta, kuka mistäkin, ja sitten kuulee juttuja heidän kotimaastaan. Miamin reissulla opin vähän espanjaa Columbialaisilta, salsan askelia on opeteltu humalassa keskellä yötä Dominikaanien kanssa ja mitä muuta kaikkee onkaan mieleen jäänyt. Kerrankin hengailtiin Bostonissa ja yhtäkkiä joku mies tulee jutulle, kun kuuli meidän puhuvan suomea. Tällä tyypillä oli jotain yhteyksiä Suomeen mutta asuu täällä ja osas se muutaman lauseen suomea mutta oli muuten täysin amerikkalainen. Kaikkea tulee kaupungillakin vastaan kun vaan ihmisten kanssa juttelee.

EN TYKKÄÄ

– Myöhässä olo. Yleisestihän suomalaiset on ajoissa ja tapaamiset on sovittuun aikaan ja ne myös loppuu sovittuun aikaan. Täällä se on vähän niin ja näin.. Näiden tapoihin kuuluu enemmänkin olla vasta matkalla kun tapaaminen on jo alkanut, esim lasten lääkäriaikoihin saavutaan 5-10min myöhässä ja jos nää heittää jonkun ”ollaan kohta kotona” tai ”ei mee kauan” niin tietää että se tarkoittaa pidempää aikaa mitä itsellä on mielessä.

– Ihmisten ystävällisyyden negatiivinen puoli. Aina kysytään ”How are you?”, mutta siihenhän ei kuulu vastata kun lyhyesti ”I’m fine, how are you” tms. Ollaan ystävällisiä muttei kuitenkaan odoteta että kuullaan kuulumiset. Tuntemattomilta saattaa kuulla kehuja kaupungilla tai metrossa, mutta ei niihinkään aina ole luottaminen että tarkoitetaanko sitä vai ollaanko vaan mukavia. Saatetaan sanoa että ompas hienot vaatteet ja sitten kaverin kanssa puhutaankin kuinka karulta näyttää. Kerran astuin metroon ja siinä hetken seisoskelin ja edessä istuva tyttö totes että hän tykkää mun kulmakarvoista.. Normaalit kulmakarvat mutta kiitti kuitenki!

– Yks tyttö sanoi ettei tykkää kun peitossa ei oo lakanaa ja mun mielestä se kuulosti tyhmältä. Mutta mä vaihdoin mun viltin kunnon peittoon kun tuli kylmemmät kelit ja kysyin että pitääkö nää lakanaa niin host äiti sanoi että ei. Eli en tykkää, ettei oo lakanaa.

En jaksa kirjoittaa kaikesta niin pitkästi joten tässä muutamia lisää lyhyemmin:

– Koulutuksen ja terveydenhuollon hinta

– Aselaki. Joissain osavaltioissa on jopa sallittua viedä ase kouluun, riittää että se ei ole näkyvillä. Tarviiko tästä muuta sanoo?

– Ruokailurytmi, se että dinneri syödään niin myöhään

– Ruoka säilyy tosi pitkään mikä kertoo siitä kuinka teollista se on

– Tippi ja verot joista jo aiemmin kirjoittelin

– Puhelinlinjat muihin kun yksityisiin numeroihin soittaessa. Ei saa sitten mitään selvää ja mitä toisessa päässä sanotaan

– 16v saa ajaa autoa mutta juomisen ikäraja on 21v

– En sano että oon mikään koomikko suomenkielelläkään, mutta välillä on aika vaikee olla hauska englanniks xD

Semmosta! Aika tasaisesti löytyy hyviä ja huonoja puolia. Onko jollain samoja mielipiteitä tai jotain hyviä juttuja lisätä?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s