Toronto

Mulla ei ollut Toronosta etukäteen minkäänlaista mielikuvaa ja vaikka hain kirjastosta turistioppaita, en silti saanut niistäkään irti kohteita jotka olisi heti herättänyt mun mielenkiinnon. En pitänyt sitä kuitenkaan huonona koska silloinhan voi yllättyä vaikka kuinka positiivisesti!

Joulun jälkeisenä lauantaina lähdettiin ajelemaan ja 10 tuntia meni aika kevyesti, eikä lapsetkaan ei pistänyt pahakseen autossa istuskelua. Yövyttiin host äidin isän luona ja talo on super kiva ja kotoisa. Tiesin etukäteen että viikon ohjelmaan sisältyi paljon sukulaisia ja kauhulla jo odotin sunnuntain jouludinneriä johon oli tulossa KAIKKI. Aamupäivästä pääsin välttään tän kun kävin itsekseni katselemassa Toronton keskustaa, en ollut ihan keskustan ytimessä vaikkakin tosi lähellä. Kävellessä löytyi kaikki kalliit merkkiliikkeet, Royal Ontario Museumin upee sisäänkäynti ja toisessa suunnassa tuntui että oli ihan eri maailmassa, kun katu oli täynnä pieniä halpiskauppoja joihin ei tehnyt mieli edes mennä sisään. Metrolla takaisin mennessä tuntui hassulta ajatella että täällä taas uudessa kaupungissa yksin suunnistaa ilman minkäänlaisia ongelmia! Aika maailmanmatkaaja olo täällä tulee.

      

Kaupungilta menin sitten sinne sukulaisten keskelle. Jossain kohtaa dinneriä syödessä mietin että on tää outo tunne kun yhtäkkiä oot täysin tuntemattomien ihmisten ympäröimänä, viettämässä joulua heidän kotona! Mitä itse ajattelisit? Kaikki oli kuitenkin tosi mukavia, mutta väkisinkin välillä oli ulkopuolinen olo kun ei muistanut kuka oli kenenkin serkku tai veli ja puolet nimistä unohtui samantien ja tottakai kaikilla oli omat jutut ja kuulumiset vaihdettavana. Pieni pettymys oli lisäksi että jouluruokaa ei ollut tarjolla vaikka niin luulin. Illalla ”kotiin” mentäessä vastassa oli vielä host äidin sisko lapsineen joten siinä oli hyvä määrä uusia tuttavuuksia yhdelle päivälle.

  

Maanantaina oli rento päivä, kävin läheisessä ostoskeskuksessa pyörähtämässä ja oli aika hyvät alet näin joulun jälkeen. Sunnuntaina jo kaupungilla ihmettelin että mikä ihmeen ”Boxing day”, kun joka puolella mainostettiin kyseisen päivän tai viikon aleja. Selvitin asian ja se tarkoitti ensimmäistä päivää joulun jälkeen kun kaupat on auki ja se on näiden Kanadalaisten oma juttu, samaan tapaan kun USAn puolella Black Friday esimerkiksi. Itse ostin kaksi pipoa ja yhden paidan joista mikään ei ollut alennuksessa. Mutta alet oli varsinkin ostarilla tosi hyvät, monissa kaupoissa oli paljon tuotteita puoleen hintaan.

Kerta sukua oli paikalla paljon, seasta löytyi myös mun ikäistä seuraa. Tiistaina lähdin näiden tyyppien mukaan ROMiin (Royal Ontario Museum). Siellä oli meneillään mielenkiintoinen näyttely Pompeii’ista sekä luontokuvakilpailu näyttely jossa oli finalistien ja voittajien kuvia esillä. Museo oli todella iso ja näiden kahden spesiaali näyttelyn lisäksi siellä oli se ihan perus esittely josta lötyi kaikkea luonnontieteellistä dinosauruksen luurangoista maapallon mineraaleihin. Siellä saatiin kuluun muutama tunti ja suosittelen käymään kyseisessä museossa mikäli Torontoon tulee! Kotimatkalla ajettiin Dedmau5 DJn kattohuoneistoasunnon ohi ja kuulemma kesäisin Dedmau5 kaahailee hienolla Ferrarillaan kotihuudeillansa. On aina kiva saada tällaisia erikois juttuja tietoon kun on paikallisten seurassa.

   

näyttelystä löytyi yksi suomalainen osallistuja, oikean alanurkan kuvalla. Kuva oli 11-14 vuotiaiden sarjassa, kuvan ottanut Liina Heikkinen

  
  
Semmosia tekemisiä kerkesi ensimmäisten päivien aikana, toinen puolikas tulee muutaman päivän päästä, ja vitsit että on kiva olla takas kotona! Ainiin ja ihanaa alkanutta vuotta!! Vähän harmittaa, että tänä vuonna ei päässyt juhlimaan millään tavalla. Yleensä asettaa kauheet paineet uudellevuodelle ja lopulta se on kuitenkin ilta siinä missä muutkin. Nyt olisi ollut omahdollista tehdä jotain erilaista mutta ikävä kyllä ilta piti viettää töissä. Mutta en valita, sain alkuaikana pari viikkoa palkallista extralomaa ja nytkin pääsin kuitenkin näkemään uuden paikan ilman että siitä olisi itse pitänyt maksaa. Kerta ei se joulukaan ollut ihan perinteinen niin meni loppuvuosikin ihan hyvin epätavalliseen tapaan. Tälle vuodelle on niin paljon pelkkää hyvää ja huikeeta tiedossa että siitä tulee vähintään yhtä siisti kuin viime vuodesta, en jaksa edes odottaa kaikkea mitä on tulossa!

Joten, Happy New Year 2016! XOXO

   
 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s