Juttuja ja havaintoja Kanada

Niinkun aiemmin mainitsinkin, ajettiin kotoa Torontoon. Matka kesti 10 tuntia ja sillä matkalla ei näkynyt sitten yhtään mitään mielenkiintoista, kuitenkin heti Kanadan puolelle päästäessä, huomasi eroja USAan. Joten tässä listaa viikon aikana kerätyistä havainnoista ja eroista USAn ja Kanadan välillä.

  
 Ensimmäisenä kiinnitin huomiota taloihin. Oikeestaan talot on melkeen jokapaikassa eri tyylisiä kuin Bostonissa ja Brooklinessa (ja koko muussa New Englandissa) jossa itse asun, koska siellä on selvä New England tyyli. Kuitenkin, taloissa Torontossa oli oma selvä yhtenäinen tyyli ja malli ja ne näytti kivoilta ja kotoisilta.

Seuraavaksi huomasi opastekyltit joissa yhtäkkiä mainittiinkin matkat kilometreissä ja nopeudet mph sijaan km/h. Tästä en ollut yhtään tietoinen, enkä huomannut tällaista Niagaran putous reissullakaan. Silti paino ja pituus on paunoissa ja tuumissa, mikä ei mun mielestä ole loogista, että sekoitetaan nää keskenään..

Jenkeissä ja etenkin New Englandin alueella Dunkin’ Donuts on ihan ylivoimanen, mutta Kanadassa se on Tim Hortons. Eläkkeelle jääkiekko uralta jäänyt ukkeli pisti tän donitsipaikan aluilleen ja hyvin menee tälläkin alalla.

Näin viikon aikana yhden oravan, ja se oli niin tumman ruskee että se oli melkein musta.

Ostarilla pyöriessä mäkissä syömässä. Ensinnäkin tuplajuusto, pienet ranut ja pieni juoma maksoi alle 6 Kanadan dollaria mikä on USAn dollareissa vielä vähemmän. Mun mielestä tää oli vielä USAakin halvempaa. En tosin mäkissä kovin usein käy niin en oo ihan varma, voi olla että on saman hintaista. Halpaa se on joka tapauksessa. Varmaks sanon sen, että täällä kun tilas pienen juoman niin se oli pieni! Ei siis liian pieni, mutta jenkeissä pieni koko on suomen normaali koko.

Boxing day alet oli parhaimmillaan kun päästiin perille. Boxing day tarkoittaa ensimmäistä joulunjälkeistä päivää kun kaupat on auki ja se on Kanadalaisten oma juttu, vähänniinkuin Black Friday jenkeissä. Kuulemma täällä ei oo ollenkaan tuota Boxing day hommaa.

Jossain aiemmassa postauksessa kerroinkin että yleisten vessojen kyltti on Kanadassa ”restroom” sijaan ”washroom”.

Kotimatkalla Kanadan lipun nähdessä tuli mieleen, että ei tullut nähtyä kuin muutama lippu ja nekin oli automatkalla. Jenkeissähän lippuja on jokapuolella, lippusaloissa, kodeissa, kaupoissa ja jokapaikassa. Koulussa kuulin että ihmiset alkoi laittamaan lippuja 9/11 iskujen jälkeen enemmän esille.

Ainiin ja siis kaikissa ohjelmissahan amerikkalaiset pitää aina kenkiä jalassa sisällä. Mä en oo tähän vielä törmännyt, ennenkuin nyt, toi host äidin isä oli koko ajan kengät jalassa kotona. Teki mieli kysyä, että miksi mutta en sitten viitsinyt.

Ohimennen kuulin myös, että Ontariossa on laitonta pitää autoa tyhjäkäynnillä. Onhan se ihan hyvä silloin kun ei oo kylmä ja pakkasta, mutta muuten aika veemäinen.. En oo tällaisesta laista missään ennen kuullut. Kuulostaa yhtä tyhmältä kuin se, että New Jerseyssä on laitonta tankata auto itse:D

Kyllä siinä viikossa kerkes monta juttua huomaamaan! Huh, nyt jo perjantai ja vuoden ensimmäinen työviikko pian ohi ja flunssakin alkaa helpottaan. Kivaa viikonloppua(:

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s