Juttuja ja havaintoja

Aina kyseistä postausta aloittaessa ajattelen että tää on viimeinen Juttuja ja havaintoja postaus, tuskin enää mitään uutta keksii.. Mutta aina yhtäkkiä havahtuukin jo arkisiin juttuihin. Tässä muutamia viimeviikkojen ihmetyksiä ja jotain mitä ei oo aiemmin hoksannut kirjoittaa..

  
Suihku toimii mun mielestä tyhmästi, ainakin niissä paikoissa joissa mä olen käynyt. Kotona suomessa on tottunut, että veden lämpöä voi säätää erikseen sekä sitä kuinka paineella vesi tulee. Täällä voi kääntää vaan yhtä kahvaa ja kylmimmällä vesi tulee hitaampaa (ei kuitenkaan nyt ihan sika hitaasti) ja kuumimmillaan se tulee suuremmalla paineella. Nyt siihen on jo tottunut ja ehkä tää on ihan tyhmä juttu, mutta mä välillä kyllä haluaisin säätää näitä erikseen.:D

Lavuaari on ollut myös mulle ongelma täällä. Ensimmäisen kerran kun lavuaari meni täällä tukkoon siitä syystä että siellä oli mun hiuksia, kysyin että miten saan sen auki, jotta voin putsata sen. Mun kotona on ainakin aina saanut jonkun jutun itse auki että voi putsata roskat sieltä pois. Meidän kodissa täällä se ei ole mahdollista. Ekalla kerralla lavuaarin viemäri aukesi jollain viemärinesteellä, mutta nyt kun toisen kerran asiasta piti sanoa ja kohta kolmannen, alkaa vähän jo hävettään..

Elokuviin mennessä viime viikolla ihmettelin taas kyseisen leffateatterin toimintaa. Tää ei päde kaikkiin leffateattereihin, mutta kyseinen paikka on iso ketju ja varmaan heidän kaikissa teattereissa on sama tapa. Ensinnäkään et lippua ostaessa varaa paikkoja vaan siellä saa mennä istumaan mihin tahansa. Toisekseen, liput tarkastetaan alakerrassa, siitä mennään kakkoskerrokseen josta löytyy varmaan about 10 eri salia. Ainoa lipun tarkastus on ykköskerroksessa, eikä salin ovella kukaan tarkasta, joten kerran kun sinne menet niin voi sniikata useempaankin leffaan. Itse en oo tätä vielä tehnyt. 

  
Shortsit näyttää kuuluvan täällä pukeutumiseen talvellakin. Esimerkiksi Dn luokkakaverin isä, säästä riippumatta oli pakkasta -15 tai +15 tulee samaiset shortsit ja huppari päällä hakemaan lapset koulusta. Koulun pihalla näkee aina välillä lapsiakin pakkasella shortseissa tai ilman takkia tai että on nilkat paljaat tms. Lämminhän niillä toki tulee kun ne leikkii ja juoksee mutta silti aina itselle tulee kylmä jo niiden vaatteiden vähyyttä kauhistellessa. 

Liikenteestä oon maininnutkin aiemmin, vilkun käytön vähyys ja muutenkin liikenne ei täällä suju aina parhaiten. Alkuun kuulin termistä ”masshole” (Massachusetts+asshole=masshole) ja nyt tosiaan itse autoa paljon täällä ajaneena huomannut että toi kuvaakin paremmin kun hyvin näitä hönöjä täällä liikenteessä. Roadrage on myös ihan tosijuttu, kun ollaan puoliks ulos auton ikkunasta nyrkki heiluen kun ei toisen ajotaidot miellyttänyt. Mutta jotain hyvääkin.. Mun mielestä (en tiedä miten muut täällä on asian kokenut), täällä ihmiset päästää sut helpommin esim ruuhkassa vaihtamaan kaistaa, tai jos on joku paikka että joudut odottelemaan vilkku päällä kauan että pääset kääntymään, niin moni pysähtyy ja päästää, vaikka olisikin heidän vuoro.

   
   
Autoista vielä sen verran, kun nyt on lunta tullut eikä ole autoon vaihdettukaan tuttuun tapaan talvirenkaita. Mulla ei oo mitään käsitystä minkälaiset renkaat ihmisillä on autoissa täällä, näyttää ainakin tiellä pysyvän, mutta mua lohduttaisi itseä vaan ajatus että olisi oikeat talvirenkaat. Viime lauantaina tuli reilusti lunta ja joka käännöksessä vaikka kuinka hitaasti mentäessä auto alkoi luisumaan.. En muista että näin helposti tuollaista olisi esim itselle tapahtunut viime talvena kun autolla paljon ajeli lumessa.

Margariinia ei ainakaan meidän kotona käytä kukaan. Tosin lapset taitaa eniten olla niitä leivän syöjiä, itse en parin kuukauden jälkeen oo täällä syönyt leipää kun ehkä kerran tai pari. Ja sillon en oo margariinia laittanut kun ei sellaista kaapista löydy. Lapset syö leivän tietty Peanutbutterilla ja jamilla. En tiedä miten muiden kotona, mutta näin meillä.

Narikan puutetta ihmeteltiin kesällä Royalessa. Suomessahan baarissa kun baarissa on narikka auki kelistä riippumatta. Kesällä Royaleen mentäessä piti oikeen mennä kysyyn että eikö voi jättää kamoja mihkään, ja sanottiin ettei narikka ole tänään auki. Sama kävi toisella kerralla, silloin oli syksy jopa jo ja ei tainnut takkia tarvita vielä, mutta on se silti hassua, ettei vois ees vaikkapa isoa laukkua jättää.. Nyt talvella se toki on auki, mutta ens kesänä tietää varautua. Tääkin tosin taas kokemus vain tästä kyseisestä paikasta.

Snow day. Suomessa kouluun kyllä mennään vaikka joutuisi lapioimaan tiensä kotoa asti, mutta täällä jo vähän normaalia suuremmasta lumisateesta ollaan kun maailmanloppu olisi tulossa. Eli jos lunta on tarpeeksi (eli ei mikään tajuton määrä edes) niin koulut on kiinni. Ja homma menee vielä niin, että jos lumipäivien takia koulu on kiinni paljon, saatetaan huhtikuun lomaviikko perua. Tai kouluvuosi saattaa jatkua pidemmälle mitä sen pitäisi, koska tietty määrä on koulupäiviä oltava. Tää kuulostaa vaan niin hassulta.:D ja siis tottakai, jos lunta on niin ettei ovesta pääse ulos niin eihän sille mitään mahda, mutta tää snowday ei mun käsityksen mukaan vaadi mitään superisoa lumimyrskyä toteutuakseen. Mikä muuten on suomessa raja ettei lapset mene koulussa välkälle?

   
 
Vähän sekalaisia juttuja tälläkertaa. Täällä yllättäen taas torstai ja melkein viikko ohi!(:

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s