Juttuja ja havaintoja

  
Keychain card on yks käytännöllisimmistä asioista joita täällä on tullut vastaan. Eli kaikki kortit, esimerkiksi kirjasto-,sali-, kauppojen asiakaskortit jne. saat normaalina korttina SEKÄ pienenä avainnippuun lisättävänä pikkukorttina. Mä en itse oo kantanut lompakkoo mukana koko vuoden aikana, aina on vaan laukussa muutama kortti erikseen joten aina kun jotain etukorttia tarvis niin se ei olis mukana. Mutta harvemmin lähden mihinkään ilman kotiavaimia ja kun avainten mukana on salikortit ja etukortit niin kuinka helppoa!! Tää pitäisi ehdottomasti olla jokapaikassa.
Taas näistä yleisistä vessoista on niin paljon kerrottavaa, en muista oonko maininnut.. Itsestäänvetävä vessa on ihan ok mutta kun se ovi aukee aina väärään suuntaan. 

Täällä saattaa samalla kadulla olla vierekkäin vihreä, keltainen, punainen, oranssi ja violetti talo, joka ei oo kovin hienon näköistä.:D En tiennytkään että suomessa kun haluaa rakennuttaa talon, ei saa itse päättää ihan kaikkea, vaan siitä pitää tulla osittain tietynlainen jotta se sopii muihin saman alueen taloihin. Täällä ei ainakaan joskus näitä taloja rakentaessa oo ollut ihan kauheasti väliä.

Yksi päivä leikkipuistossa ollessa hoksasin että täällä ei muuten ole hiekkalaatikoita läheskään joka puistossa. Itseasiassa oon käynyt vain yhdessä puistossa jossa on hiekkalaatikko! Mitä muistan suomen leikkipuistoista joissa oon käynyt, lähes kaikissa on hiekkalaatikko.

Sitten automaateista ja ylipäätään pankkikorteista. Täällä on ainakin Bank of Americalle ja Citizens Bankille omat automaatit. Eli CB kortilla ei saa rahaa BA automaatista ja sama toisinpäin. Ainakin näin oon ymmärtänyt kun kerran yritin saada Bank of American koneesta rahaa eikä toiminut. Jos joku tietää että oon väärässä niin kertokaa! Sitten on ne yleiset automaatit joista kaikki saa rahaa ja niitä löytyy joka puolelta, kauppojen sisältä ja välillä ihmeellisissäkin paikoissa.. Yleensä ne näyttää aina siltä että epäilyttää laittaa kortti sinne sisään, pelkää että se vie kaikki rahat, plus ne vielä verottaa pari dollaria siitä että nostat niistä rahaa. Pankkikorteista.. aina ei tarvitse maksaessa laittaa pin-koodia tai allekirjoitusta, näyttää vaan korttia ja sieltä veloitetaan. Aika tarkkaan pitää huolta ettei hukkaa omaansa ja ettei tilillä ole kerralla kauheita summia jos vaikka kortin hukkaakin, koska sillä sitten saa ostettua vaikkei pin-koodia tietäisikään.

Puhelinlinjat ja puhelinvastaaja on ollut surkein ja parhain juttu! Asioiden hoitaminen puhelimitse on ihan hirveetä. Osittain se johtuu siitä että oma englannin kielen taito ei ole täydellinen, mutta suurimmaksi osaksi puhelinlinjat on vaan niin surkeet. Tänään juurikin oon koittanut selvittää onko mun lentovaraus kunnossa ja kun englanti ei ole mun äidinkieli, toisessa päässä puhutaan englantia vähän intialaisittain ja siihen päälle se paska puhelinlinja niin saa kyllä artikuloida ja kuunnella niin hemmetin tarkasti jos meinaa saada asian hoidettua. Toisekseen englantia äidinkielenään puhuvat tuntuu puhuvan puhelimeen pikakelauksessa niin mun yleisin kysymys on ”voitko toistaa.. ”. Tää ei päde niin paljon kun soittaa vaikka kavereille tai hosteille, mutta kaikki palvelunumerot on kyllä surkeita. Pelastuksena on ollut sitten taas puhelinvastaaja. Itsellä se ei ole ikinä aiemmin ollut käytössä ja mulla on sellainen kuva ettei niin moni sitä käytäkään, vai oonko väärässä? Ainakin kun kavereille soittelee suomessa niin ei varmaan kellään voi jättää viestiä äänimerkin jälkeen. Sitten soitetaan vaan uudestaan. Täällä oon jättänyt moneen puheluun vastaamatta ja kiitellyt sitten vastaajaa ja sen olemassaoloa kun onkin ollut tärkeä puhelu ja soittaja on jättänyt viestin. Kerran tosin sain niin sympaattisen viestin että en tiennyt olisko pitänyt soittaa takaisin kun vanhempi mies huonolla englannilla ilmoitti ettei pääse seuraavana päivänä pelaamaan shakkia:( kuuntelin viestin niin paljon jälkikäteen ettei olisi ollut enää apua vaikka olisinkin hänelle soittanut tai laittanut viestiä.

Alkaa varmaan olemaan ihan viimeisiä havaintoja:D länsirannikolta tosin varmasti muutamassa viikossa kerää hyvän listan, en jaksa odottaa sinne pääsyä!! Tänään saatiin viimeisetkin lennot varattua ja kaikki on valmiina. Ensi viikonloppuna tapahtuu paljon joten sitten on varmaan jotain kirjoitettavaakin taas elämästä täällä!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s