Uusi-Seelanti 2019

Terkkuja Uudesta-Seelannista!

Jo Espanjassa asuessa ensimmäisen kuukauden aikana, lomaa viettäessä tuli mieleen, että mitäs jos lähdettäs seuraavaks johonkin Working Holiday viisumilla. Oli niin hyvä fiilis, uusi maa ja kulttuuri, lomaa ja sellanen olo, että on pakko päästä tänkin jälkeen reissuun – vaikka ei edes tiedetty kauanko ollaan Espanjassa! Ekana mieleen tuli Australia, mutta koska sinne ei enää molemmat olisi saanut Working Holiday-viisumia, kohteeks valikoitui Uusi-Seelanti. Ihan hyvä niin, että kohteeksi tuli sitten vähemmän ennalta arvattava paikka johon ei ehkä muuten olisi tullut lähdettyä.

Vaikka oltiin ”päätetty” että lähdetään Uuteen-Seelantiin, matka lyötiin silti lukkoon vasta vuoden päästä nyt kesällä 2019, kun asiaa oli paremmin Espanjasta paluun jälkeen mietitty. Parissa kuukaudessa saatiin kaikki rauhassa hoidettua viisumin hausta lentojen ja majoituksen varaamiseen ja ensimmäiseks kohteeks valikoitui Auckland, Uuden-Seelannin suurin kaupunki pohjoissaarella josta oli hyvä aloittaa matka.

Lennot otettiin Helsingistä Pariisiin, sieltä Hong Kongiin jonka kautta Aucklankiin. Matka-aika oli about 40h ja se oli lopulta aika tuskanen ja nukuttuja tunteja ei montaakaan tullut. Lentopelkoiselle kaksi yli kymmenen tunnin lentomatkaa kuulosti aika karmivalta mutta lennot meni tasasesti ja paniikkikohtauksilta säästyttiin 😀
Ensi kerralla ehdottomasti ainakin yhden yön välistoppi matkalla jos näin kauas vielä tarvii matkustaa.

IMG_0838

Etukäteen oltiin varattu vain lennot ja yhden viikon majoitus huoneistohotellista, kävelymatkan päästä Aucklandin keskustaa. Lentokentältä päästiin bussilla ihan kämpän viereen, mutta sisäänkirjautumista piti odotella monta tuntia kun kone oli perillä jo aamu seitsemän aikaan. Kahvia, ruokaa ja pikainen kävely keskustassa riitti ja tyytyväisenä sänkyyn klo 17 iltapäivällä kun vihdoin saatiin huone.

Muutama asia piti saada hoidettua mahdollisimman pian maahan saapumisen jälkeen – Puhelinliittymä, pankkitilin avaus ja veronumeron hankinta. Viikossa saatiin kaikki hoidettua ja sitten olikin valmis etsimään töitä! Töitä on täällä tarjolla paljon tällä hetkellä, ihan kaikkea farmitöistä markkinointialan työpaikkoihin ja asiakaspalveluun. Työpaikkakin järjestyi aika nopeasti ja helposti – siitä lisää kunhan työt alkaa ensi kuun puolella.

Auckland oli hieno miljoonakaupunki ja tekemistä riitti hyvin viikolle. Me päätettiin että ei vuokrata autoa reissulle paria roadtrippia lukuunottamatta, niin tutkittiin enimmäkseen keskustaa ja alueita mihin pääsi kävellen/bussilla. Automatkan päässä kätevästi olisi vaikka mitä nähtävää vielä, mutta osa päätettiin säästää myöhemmälle kun kaupunkiin varmasti tulee vielä palattua kesemmällä.

IMG_0905IMG_0893IMG_0848IMG_0875

Keskustassa oli paljon korkeita taloja, kahviloita ja ravintoloita ja kauppoja H&M:stä Louis Vuittoniin. Välillä fiiliksestä ja rakennuksista tuli mieleen New York. Koska täällä alkoi vasta kevät, niin turistikausi ei onneksi ole vielä pahimmillaan ja kaupungilla oli just sopivasti ihmisiä, muttei liian ruuhkaista. Parhaiten Aucklandista jäi mieleen tältä erää kävely Mount Eden tulivuoren huipulle, jossa oli mahtava näkymä koko Aucklandiin ja pelkästään jo vuoren kraateri oli mielenkiintonen näky.

IMG_0922IMG_0934IMG_0937IMG_0926

Aucklandista oli hyvä aloittaa reissu ja mielenkiinnolla lähdettiin eteenpäin kun tiesi että siitä kaupungit vaan pienenee ja maisemat paranee.. Itse odotin eniten näkeväni vihreitä peltoja ja paljon lampaita – ja niitähän täällä riittää 🙂

———

 

2 kommenttia artikkeliin ”Uusi-Seelanti 2019

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s