Rotorua

Heippa!

Päätin tosiaan alkaa taas päivittämään tätä USA:n au pair vuotta varten tekemää blogia, että perhe ja kaverit pääsee helposti lukemaan kuulumisia. Aikaero tänne on +9, eli soittelu suomeen väkisinkin rajoittuu ja tänne tulee kerrottua vähän enemmän mitä kaikkea tulee tehtyä.

Meidän matkan toinen etappi oli kaupunki nimeltä Rotorua, joka on Aucklandista reilun 200 km päässä, alempana ja keskemmällä pohjoissaarta. Rotorua oli meidän bucket listilla, sillä sieltä löytyy muutamia koko maan suosituimmista nähtävyyksistä. Bussilla matka kesti noin neljä tuntia ja oli kiva nähdä miltä matkan varrella näyttää, kun ei ollut vielä Aucklandia enempää maasta nähnyt. Rotorua on tunnettu sen geotermisestä aktiivisuudesta ja se sijaitsee yhdellä maailman aktiivisimmalla vulkaanisella alueella.

IMG_0969IMG_0973

Kaupunkina Rotorua ei ollut mitenkään ihmeellinen, mutta geotermiset nähtävyydet oli kyllä näkemisen arvoisia ja sellaisia mitä tuskin tulee enää muualla nähtyä. Kaupungissa näkee myös vahvasti sen, että se on Uuden-Seelannin alkuperäiskansan Maorien alunperin asuttama alue ja täällä jos jossain on hyvä tutustua heidän kulttuuriin ja vierailla Maori-kylässä. Lisäks vähän epämiellyttävämpänä lisänä kaupunki on tunnettu siitä, että siellä haisee paikoittain todella vahva mädän kananmunan haju 😀 Se liittyy näihin geotermisiin juttuihin..

Viikon aikana tutkitiin läpi keskustan puisto Kuirau park, josta löytyi paljon näitä höyryäviä ja kuplivia lammikoita. Videot ja kuvatkaan ei jotenkin saanut talteen että miltä nää oikeesti näytti ja miltä tuntui seistä siinä lämpimässä höyryssä ja ihmetellä että mitähän kaikkee sielä maan alla oikeesti tapahtuu. Suosituin kohde ihmetellä näitä geotermisiä juttuja on Wai-O-Tapu, joka on puolen tunnin bussimatkan päässä Rotoruasta.

Jos jotain täällä tulee tehtyä niin käveltyä! Etenkin kun sitä autoa ei ole käytössä ja täältä löytyy ihan super paljon hyviä kävely (ja pyöräily) reittejä jotka on pituudelta ja haastavuudeltaan eri mittaisia sekä tasoisia. Rotoruassa itse tehtiin lenkki Redwood-metsässä, jossa oli reittejä puolentunnin kävelystä kahdeksaan tuntiin. Tässäkin kaupungissa on paljon kivoja spotteja puolentunnin-tunnin ajomatkan päässä, mutta itse koettiin että riitti ne mitä päästiin kävellen/bussilla tekemään. Tekemistä ja nähtävää täällä on ihan loputtomasti joten niistä sitten pitää koota omaan matkaan ja budjettiin sopivat.

Muita juttuja mitä täällä tehtiin oli ihan vaan kävelyä ja paikkojen katselua, käytiin katsomassa pari lähtöä laukkakisoissa jotka sattui olemaan meidän hostellin lähellä, käytiin salilla ja otettiin rennosti! En oo itse mikään kylpylä ihminen, mutta täällä oli käytävä rentoutumassa Polynesian Spa nimisessä kylpylässä, johon tuli vesi luonnon omista kuumista lähteistä ja ne sisälsi erilaisia mineraaleja jne. Toisen lähteen historiaan kuului pappi joka oli aikanaan kyseisessä lähteessä kylpenyt ja koki sen jälkeen parantuneensa ja toisessa lähteessä kylpevälle luvataan ikuista kauneutta! Oli ihan hauska kokemus tihkusateessa istuskella 37-41 asteisissa altaisssa ulkosalla järvimaisemia katsellen.

Täällä kun tosiaan turistikausia ei ole vielä pahimmillaan, oli Rotoruassakin tosi rauhallista. Reissareita löytyy kyllä mutta hostellit on vielä ollut tosi rauhallisia, kaikki turisti kohteet on kivan hiljaisia että saa rauhassa katsella ja kaupungilla ei oo kauhee hulina. Tulee vähän mieleen Torrevieja jossa vietettiin 10 kuukautta töitä tehden ja reissaten.. mentiin Espanjaan pahimman turistikauden aikana ja kuultiin etukäteen, että talvella kaupunki on aivan tyhjä ja hiljainen. Sitä ei olis uskonut ennenkun sen näki kuinka eri paikaksi se muuttui ja täällä taitaa käydä sama mutta vaan toisinpäin, eli parin kuukauden päästä turisteja kaikkialla moninkertainen määrä.

Seuraava kaupunki odottaa taas, tällä kertaa vähän hurjempaa menoa tiedossa!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s