Taupo

Meidän seuraavaan eli kolmanteen kohteeseen päästessä matkaa oli takana vasta kaksi viikkoa. Siinä kohtaa tuntui hyvällä tavalla että oltaisiin oltu jo ainakin kuukausi matkalla! Koska meillä ei alkuun ollut yhtään tietoa millaista reittiä halutaan mennä kaupungista toiseen, siitä syystä ettei tiedetty mihin ja milloin mennään töihin, tehtiin suunnitelmia ihan lennosta matkan edetessä. Tavoitteena oli kuitenkin päästä alottamaan työt 2-4 viikon kuluttua saapumisesta. Työpaikka tosiaan järjestyi ekan viikon aikana, mutta työn aloitusajankohta on vasta lokakuun ensimmäisellä viikolla, joten sen selvittyä sai sitten tehtyä vähän paremmin reittisuunnitelmaa. Silti se asetti vähän rajoituksia kun ei viitsinyt lähteä kuitenkaan liiankaan kauas että matka sitten ei mene liian pitkäks palata takas.

Jo Aucklandissa päätettiin että Rotoruasta on helppo jatkaa matkaa Taupo nimiseen kaupunkiin, joka on monen reissarin must-listalla täällä. Uusi-Seelantihan on tunnettu siitä että täällä on super paljon erilaisia aktiviteetteja, hurjista vähän vähemmän hurjiin ja täällä kaupungissa pääsee tekemään vaikka mitä.

IMG_1246
Näissä maisemissa pääsee hyppäämään benjin

Koska oltiin kaksi viikkoa jo kävelty tosi paljon joka päivä, päätettiin vuokrata hostellilta pyörät ensimmäiselle päivälle. Aamulla saatiin alle hyvät maastopyörät ja tarkoituksena oli lähteä kivalle maisema-ajelulle ihan rauhaksiin ja päätyä Huka Falls nimiselle joen pätkälle. Noh, seuraavaksihan me oltiin 30km mittaisella todellisella maastopyörälenkillä keskellä metsää, kaukana tasaisesta tiestä.. Päästiin silti meidän määränpäähän ja matka oli lopulta kyllä tosi hauska ja kiva kokemus, mutta aamulla  lähtiessä ei tosiaan tiedetty ihan mihin ryhdyttiin. Voin siis suositella kokeilemaan maastopyöräilyä – siitä huolimatta että ajoin kerran tiukassa mutkassa päin puuta!

Tää ei oo ensimmäinen kerta, kun mä joudun tällaiseen pyörälenkkihuijaukseen. Edelliskerralla jo sanoin, että en enää ikinä lähde mihinkään pyöränvuokraukseen. Viime kerta kävi mun ystävän JP:n kanssa San Franciscossa kun vuokrattiin pyörät ja lähettiin ajelulle. Vaihtoehtoina lenkissä oli kääntyä yhden kylän kohdalla takaisin, tai jatkaa pidempi kierros. Päätettiin tehdä pidempi, joka oli lopulta muistaakseni 40km ja sillon jos joskus, huonosti aurinkosuojattuna, ei urheiluvaatteissa ja noin 30 asteen lämmössä luulin ettei selvitä.

Expectation vs reality….

Alhaalla kuvissa vielä maisemia meidän määränpäästä, eli Huka Fallsista. Kyseinen joki on nimeltään Waikato river ja se on Uuden-Seelannin pisin joki. Tässä putouskohdassa vettä virtaa arviolta 200 000 litraa joka sekunti, eli livenä nähtynä aika hieno näky. Tosi suosittu aktiviteetti on mennä Jetboatin kyydissä joka vie ihan tuon putouksen lähelle, josta varmasti on kyllä parhaat näkymät tai vielä hurjempaa tehdä koskenlasku tuosta läpi.

IMG_1271IMG_1258IMG_1263

Tokana päivänä lähdettiin vuokraamaan ekaa kertaa autoa, jotta päästiin Akin toiveesta päiväks perhokalastamaan. Täältä löytyy ihan maailmanluokan kalastusvesiä – monissa järvissä ja joissa on kristallinkirkkaat vedet, joten vähän eri meininki käydä kalassa. Ajettiin 10-15 minuuttia keskustasta ehkä arviolta noin kilometrin mittaiselle joelle, joka sitten päivän aikana käveltiin päästä päähän – Aki kalasti ja mä istuskelin auringossa ja kannoin tavaroita 😀 Sitä ajatteli että kerta vesi on niin kirkasta että näkee pohjaan lähes kaikkialla, olis helppoa saada kalaa. Edellispäivänä oli kuuleman mukaan joku saanut joesta kalaa, mutta me ei tällä kertaa edes nähty yhtäkään, paria ihan pienen pientä kalanpoikasta lukuunottamatta. Oli kuulemma silti hyvä kokemus, vaikka saalista ei tällä kertaa tullut.

VXCV9972IMG_1337IMG_1330

Seuraavalle päivälle olikin vähän hurjempaa aktiviteettia tiedossa.. Itse harkitsin pitkään, ja olisin ihan hirveesti halunnut tän toteuttaa, mutta pelko paniikkikohtauksesta ja tajunnan menettämisestä sai sitten mut jäämään vaan katseleen kun Aki hyppäs lentokoneesta! Taupo on Uuden-Seelannin edullisin ja suosituin paikka hypätä laskuvarjohyppy, hinta ilman mitään videokuvausjuttuja oli 115e. Hintaan sisältyi lisäksi nouto hostellilta Hummerin limusiinilla 😀 Mua tais jännittää enemmän kuin Akia siihen saakka kunnes kuulemma lentokoneen noustessa oli pahin hetki. Kävi vielä aika hyvä säkä, kun oli maksanut hypyn 9000ft korkeudesta ja  muut koneessa olijat oli menossa hyppäämään 12 000ft, sai Aki sitten ilmaiseksi pienen upgreidauksen ja pääsi hyppäämään myös korkeemmalta, mikä tiesi yli 10 sekunnin pidempää vapaapudotusta. Taupo Tandem Skydivingille kyllä iso suositus 🙂

IMG_1385

Muuta mitä tehtiin Taupossa oli tietty pienen pienen keskustan kiertäminen ja kauppojen tutkiminen, Lake Taupo -järven ihastelua, puistotreenaamista, käytiin syömässä ihan virallisesti maailman cooleimmaksi Mäkiksi nimitetyssä Mäkkärissä eli Uusseelantilaisittain Maccassa, kastauduttiin joen varressa kuumassa lähteessä ja suunniteltiin taas tulevaa viikkoa uudessa kaupungissa.

Kaiken tekemisen lisäksi, oli täällä kyllä myös maisemat kohdillaan. Lake Taupo ja sen kirkas vesi, jonka taustalla kolme vuorta lumisine huippuineen, just sellainen näkymä mitä täältä on odottanut. Jos matkustat Uuteen-Seelantiin ja kaikenlaiset aktiviteetit kiinnostaaa niin kannattaa suunnata tänne!

————-

 

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s