Napier

Hola!

Täällä vaan viikot kuluu ja matka etenee 🙂 Nää postaukset tulee hieman viiveellä ja aina ollaan oltu jo seuraavassa kaupungissa kun edellisen postauksen oon saanut valmiiksi, eli ihan reaaliajassa ei mennä täällä blogin puolella. Taupon jälkeen mietittiin vähän enempi että mikä olisi sopiva seuraava kaupunki, kun aikaa ei enää ollut rajattomasti, yhdessä kaupungissa ei haluttaisi olla kahta viikkoa ja liian pitkälle ei viitsisi lähteä. Eli piti keksiä vielä kaksi eri kaupunkia joihin mennä ennen lokakuun tokan viikon alkua. Oltiin kahden vaiheilla mennäänkö itärannikolle Napieriin vai länsirannikolle New Plymouthiin. Valittiin kohteeksi lopulta Napier. Kaupunki on siitä mielenkiintoinen ja eroaa tyyliltään muista, sillä siellä oli 1931 vuonna tuhoisa maanjäristys, joka tuhosi kaupunkia tosi pahasti. Kaupunki uudelleenrakennettiin 1930-luvun hengessä Art Deco-tyyliin ja Napier onkin ihan maailmanluokan kohde mitä tulee Art Deco arkkitehtuuriin. Toinen mikä alueella kiinnosti oli viini. Napier sijaitsee Hawke’s Bay alueella, joka on maan vanhin ja toiseksi suurin viinintuottaja-alue.

Saapumisiltana juhlistettiin mun synttäreitä ja päätettiin mennä syömään lammasta, se kun oli listalla ruuista jota pakko syödä täälllä ollessa ainakin kerran. Myös ruokakaupoissa on ollut varmaan sata herkkua ja asiaa mitä haluaa ostaa ja maistaa, joten käytiin ostamassa pieni synttärikakku mitä olin himoinnut jo ekasta kauppareissusta alkaen 😀

Meillä on ollut ulkomaanmatkoilla tapana joka kaupungissa mennä johonkin korkeaan rakennukseen josta näkee kaupungin kokonaisuudessaan. Niin saa aina paljon paremman käsityksen koko alueesta ja hahmottaa miten kaupunki muotoutuu. Täällä ei todellakaan ole ollut Aucklandia lukuunottamatta korkeita rakennuksia, mutta sen sijaan joka paikasta on löytynyt vuori tai kukkula jolle voi kiivetä katselemaan maisemia. Ollaan siis pyritty kiipeemään aina sopivan paikan tulle vuorelle tsekkaamaan näkymät. Täällä se oli ennemmin korkea kukkula josta näki hyvin maisemia. Napierin keskusta oli tunnissa läpi käyty, mutta lisänä pariin edelliseen paikkaan tämä kaupunki on meren rannalla. Oli kiva kävellä rantaa pitkin, varsinkin kun tosi pitkän matkaa oli ihan viimesen päälle laitettuna grillauspaikkoja, skeittipuisto, kukkia, ulkotreenilaitteita ja vaikka mitä.

Napierissa jos jossain kannattaa käydä viinitilalla. Me otettiin paikallisbussi ja lähdettiin kohti kahta viinitilaa jotka oli kävelymatkan päässä toisistaan. Sisällä ensimmäisellä tilalla eli Church Road Wineryssa päätettiin ottaa viininmaistelu ja maistaa heidän yleisimpiä viinejä. Vaihtoehtoina oli kalliimpien viinien maistelu ($15 ~ 8€), heidän erikoisviinien maistelu ($10 ~ 6€) ja yleisimpien tämän alueen viinien maistelu ($5 ~ 3€). Itse en oo tunnetusti viinin juoja, mutta nää viinit oli kyllä jopa ihan hyviä ja sellaisia mitä voisi testiksi ostaakin pullon. Paikka oli tosi tunnelmallinen niiltä osin mitä pääsi näkemään ilman opastettua kierrosta. Yläkerrassa oli tiski jossa sai maistella viinejä, ravintola ja esille jätetty vanhat viinitynnyrit, tosi tunnelmallinen paikka!

Pienen kävelymatkan päässä on Mission Estate Winery, joka on koko maan vanhin viinitila. Tämäkin oli hieno paikka ja siitä välittyi hyvin fiilis että tila on tosi vanha. Täällä pääsi myös pieneen kellariin jossa viinit oli tynnyreissä kypsymässä. Molemmat tilat oli aika erilaisia keskenään, mutta koska ne on lähekkäin, kannattaa ehdottomasti käydä molemmissa 🙂

Oma nähtävyytensä oli kyllä myös bussimatka Tauposta Napieriin. Matka kesti parisen tuntia ja kun bussilla ollaan jo moneen kertaan kuljettu, ajattelin ettei olisi sen kummempaa uutta nähtävää. Mutta tämä reitti olikin tosi mäkistä ja mutkittelevaa ja välillä aukesi isoja alueita jotka oli vaan täynnä vuoria ja puolet matkasta saikin ihmetellä että voiko olla näin hienon näköistä! Matkalla bongattiin myös lampaita, lehmiä, hevosia, vuohia(kai aitauksesta karanneita), erilaisia lehmiä, jonkin näköisiä peura-eläimiä aitauksissa ja paluu matkalla väisteltiinkin karannutta lehmää..

Terkkuja vaan maalta!

———–

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s