Tauranga

Viimeinen etappi ennen asettumista töihin oli Tauranga, Uuden-Seelannin 5. asutuin kaupunki. Tänne päädyttiin siitä syystä, että meidän työt sijaitsee Taurangasta alle tunnin bussimatkan päässä ja siirtymä oli siitä helppo ja nopea. Myös täällä, kuten Napierissakin tuntui ettei ollut ihan niin maalla. Keskustassa oli paljon ravintoloita, kauppoja ja kiva fiilis. Näissä pienissä kaupungeissa on ollut kiva olla vaihteeksi, kun yleensä matkakohteeksi valikoituu isommat kaupungit, joiden haltuunotto kestää useita päiviä ja nähtävää on tosi paljon. Mutta tietenkin sopivassa suhteessa kaikkea, nyt kun ollaan elelty aika maalaiselämää niin töiden jälkeen palkitaan itsemme ulkomaanmatkalla ja suurkaupunkien meiningillä!

Kivoin tekeminen Taurangassa oli Mt. Maunganui, lempinimeltään Mauao-vuoren valloitus, josta oli hienot näkymät ympäriinsä. Kyseinen vuori on ymmärtääkseni muodostuma/tulivuori joka on kasvanut tulivuoren ympärille/päälle, mutta ei ole tiedossa että se olisi historiassa purkautunut. Se on myös merkityksellinen vuori liittyen Maori-kulttuuriin. Korkeutta sillä on 232 metriä. Vuoren juurella on Mount Maunganui main beach joka on paikallisten kesken tosi suosittu ja pidetty ranta.

Tavattiin kaupungilla myös ensimmmäinen suomalainen koko matkan aikana tähän mennessä! Mentiin ohimennen leffateatteriin katsomaan paljon leffa maksaa ja äänen siinä jotain pohdittiin, niin joku nainen tuli sanomaan että pakko tulla moikkaamaan kun täällä niin harvoin kuulee suomea. Hänkään ei itse ollut reissari vaan vakituinen asukas. On kyllä kiva että täällä ei ole tullut muuten suomalaisia vastaan ja ei varmaan ihan kauheen montaa tulekaan. Monille kansalaisuuksille Uuteen-Seelantiin on vuodessa rajoitettu määrä WH-viisumeita (esim 200kpl) jaossa, mutta suomalaisille niitä tarjotaan rajaton määrä. Tälle puolen maailmaa matkaavat Suomalaiset useimmiten päätyy ottamaan vastaavanlaisen viisumin Australiaan.

Sen kummempaa ei Taurangassa tapahtunut, käytiin salilla, maistettiin Taiwanista lähtöisin olevaan Bubble Tea juomaa jota saa täällä monessa aasialaisessa kahvilassa, kokeiltiin virtuaalitodellisuutta Tauranga Art Galleryssa, käytiin pienen pienessä Historic Village kylässä jossa oli vanhoja rakennuksia, levättiin ja valmistauduttiin taas tulevaan.

Täällä vielä extrana oli mun mieleen parhain hostelli tähän saakka koko matkan aikana. Ainakin sillä hetkellä tuolla ollessa tuntui että Tauranga oli monelle meidän hostellilla siirtymäkohta, moni tuntui lähtevän seuraavaksi lähialueille töihin, samaan suuntaan meidän kanssa tai hakevan töitä Taurangan alueelta. Jännityksellä lähdettiin mekin sitten kohti Te Pukea – ”Kiwi capital of the world” ja töitä..

——-

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s