Hostellielämää

Yks suurimmista huolenaiheista mulla henkilökohtaisesti oli ennen tätä matkaa se, että tiedossa oli ettei täällä tulla asumaan omassa asunnossa, vaan majoitus olisi pääasiassa hostellissa. Uusi-Seelanti on hintatasoltaan melko samankaltainen kuin Suomi ja vuokralla asuminen ei oo täällä läheskään yhtä edullista mitä vaikkapa Espanjassa oli. Siksi monesti mietin etukäteen että onko järkeä lähtee ja kuinkahan se menee sitten todellisuudessa. Koti on mulle tärkee ja tykkään että kaikki on järjestyksessä, on kotoisaa ja ne omat tavarat mitä käyttää. Siisteys on myös sellainen mistä oon aikas tarkka. Aiemmin olin yöpynyt kerran dormissa, mutta sen enempää ei itsellä kokemusta siitä ollut. Täällä oltu jo viidessä eri hostellissa.

Otettiin ensin Aucklandista Forenomin tyypinen huoneistohotelli, joka oli kuin pieni yksiö omalla keittiölllä ja kylppärillä, ettei tulisi liian isoa muutosta kun tulee uuteen maahan ja heti pitäisi jakaa huone muiden kanssa. Siitä oli hyvä aloittaa ja pääsi hyvin kokkailemaan omat ruoat jne. Haluttiin alusta asti  mennä majoituksiin mitkä on hyviä, mutta silti budjetilla koska rahaa haluaa säästää ennemmin lentolippuihin, aktiviteetteihin ja muuhun tekemiseen.

Aucklandista eteenpäin päätettiin vähän laskea hintatasoa ja Rotoruassa mentiin hostelliin, joka toimi omakotitalossa ja takapihalla oli omia ”huoneita”, hauskoja pieniä koppeja. Omasta keittiöstä piti samalla tästä eteenpäin luopua. Jälkikäteen muihin verrattuna tämä paikka oli aika erilainen, mutta ehdottomasti hyviä puolia oli ilmainen pyykinpesumahdollisuus, aamiainen, mistään ei kuulunut yhtään ääniä yöllä – näitä on jäänyt reissun edetessä välillä kaipaamaan. Kaikissahan on tietty aina hyvät ja huonot puolensa.

MWJM1587

Onneksi kun meitä on kaksi, tulee lähes poikkeuksetta samanhintaiseksi ottaa oma huone jaetulla kylppärillä, kuin mennä vaikkapa 4-6 hengen dormiin, joten se on ollut kyllä pelastus, että on sitten aina päässyt turvaan omaan huoneeseen. Tällä hetkellä on kulunut noin 1,5 vuotta siitä kun meillä viimeksi oli asunto jota kutsuisin kodiksi. Siinä kerettiin asumaan vuosi. Sen jälkeen ollaankin eletty siirtolaiselämää Helsingissä, Espanjassa sekä täällä ja pysytty samassa asunnossa maximissaan kolme kuukautta kerralla. Toki kokoaikainen suhaaminen on välillä raskasta, mutta esimerkiksi Espanjassa ollessa olin kyllä pariin kertaan aivan super onnellinen siitä, että ei oltu sitouduttu samaan asuntoon pidemmäksi aikaa. Oma koti tuntuu varmasti niin kivalta kun sellaisen lopulta saa!

Meillä kävi täällä työpaikan majoituksessa tosi hyvä säkä huoneen suhteen. Tämä on myös omakotitalo joka sijaitsee kiivifarmilla, täällä on jaetut huoneet ja yhteiset muut tilat, mutta toisessa rakennuksessa talon vieressä sattui olemaan just vapaa huone joka saatiin sitten omaan käyttöön. Huh, en tiedä olisinko selvinnyt 2-3kk viiden hengen huoneessa!

Hotelli on tietty aina tosi kiva, mutta jatkossa voin hyvin harkita lomamatkallekin hostellia majoitusvaihtoehtona, jos sen tuomalla säästöllä voi esimerkiksi pidentää matkan kestoa tai vaikka pystyisi tekemään useamman matkan vuodessa. Isona plussana itse pidän myös sitä mahdollisuutta että voi tehdä ruuat itse, eikä tarvitse kaikkia aterioita syödä ulkona ja koko matkabudjettia sulattaa ravintoloihin jos kohteena ei ole joku edullinen maa.

Kaikenkaikkiaan oon yllättynyt positiivisesti kuinka hyvin hostellielämä on mennyt. On ollut pakko tottua myös siihen että kaikki ei ehkä oo niin järjestyksessä tai siistiä kun itse haluaisi, mutta se on ollut ainoostaan hyvä juttu. Lisäks farmilla asuminen ja maalaiselämä on tehnyt hyvää ja opettanut paljon pieniä hyviä asioita!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s