Wellington

Kerettiin olemaan maassa lähes viisi kuukautta, ennenkun oltiin edetty Wellingtoniin saakka. Toki koska se on pääkaupunki ja oltiin oltu suuri osa ajasta pikkukaupungeissa, oli jo kova odotus päästä näkemään mitä pääkaupungista löytyy. Aikaa oli kymmenen päivää ja siinä ajassa kerkesi hyvin näkemään ja tekemään vaikka mitä.

Ilmaiset leirintäalueet kaupungissa löytyy Evans Bay Marinassa noin tunnin kävelymatkan päässä keskustasta ja toinen Owhiro Bayssa vähän syrjemmässä aivan upeissa maisemissa. Leirintäalueet täällä on tosi suosittuja ja ainakin meidän aikana joka yö täynnä – paikalle pitää saapuakin ihan viimeistään neljän-kuuden aikoihin, että on toivoa saada paikka. Tämän vuoksi autolla ei halua lähteä joka päivä ajelemaan esimerkiksi keskustaan, ettei menetä paikkaa. Osa päivistä otettiinkin rennosti käyden kirjastossa, salilla ja kaupassa ja bussilla/kävellen lähdettiin sitten muutaman kerran koko päiväksi keskustaan. Tietty myös keskustan ulkopuolella on paljon nähtävää, jotain myös kävelymatkan päässä leirintäalueista.

Ihastuttiin Wellingtoniin heti! Keskusta on tiiviisti rakennettu korkeine taloineen, ja siellä on jollain tapaa lämmin ja kotoisa tunnelma. Kauppoja löytyy ja ravintoloista ei puutu valinnanvaraa. Jos jotain niin kulttuuria, taidetta ja ruokaa täältä löytyy monipuolisesti.

 

Wellington TOP:

Te Papa museum – Iso museo, josta löytyi monta eri osiota. Näyttelyt oli todella hyvin toteutettu, aikaa tänne kannattaa varata useampi tunti. Plussaa backpacker-ystävällisestä veloituksettomasta sisäänpääsystä. Tsekkaa myös Wellington Museum!

Beehive parlamenttitalo – Jouduttiin tavallaan vahingossa kierrokselle parlamenttitaloon, joka yllätti positiivisesti. Itse rakennukset oli sisältä hienoja ja tuli opittua samalla Uuden-Seelannin historiasta ja hallituksen toiminnasta. Uusi-Seelantihan oli muuten ensimmäinen valtio joka antoi naisille äänioikeuden.

Cable car & Botanic garden – Ihana kävely aurinkoisena päivänä ison puutarhan läpi ikoniselle Cable carin päätepysäkille. Itse päädyttiin kävelemään ylös ja alas samalla kukkia ihastellen, vaihtoehtona maksaa cable carilla ajelusta $5 yhteen suuntaan tai $9 edestakaisin.

Sunday Market – Te Papa museon takaa löytyy joka sunnuntai markkinat mistä saa tuoreita hedelmiä sekä vihanneksia ja ruokakojut myi vaikka mitä herkkuja!

Waterfront – kiva paikka käppäillä ihmettelemässä ja pystähtyä matkalla vaikkapa kahville. Kaunis maisema merelle.

Owhiro Bay kävely – aivan mielettömän upeet vuoret toisella puolen ja meri toisella puolen. Sukeltajat käy kalastamassa hummereita ja muita kaloja. Talvikaudella täällä hyvä mahdollisuus nähdä hylkeitä.

A3EB35D2-2ADF-4B9B-A1C2-4D6A160C2366


Leffoista kiinnostuneille voin suositella kierrosta Weta Workshopilla. Kyseinen firma on ollut tekemässä esimerkiksi Taru Sormusten Herrasta, Avatar ja King Kong leffoja. Itse käytiin vain Weta Cavessa, jossa pääsi katsomaan lyhyen dokkarin heidän toiminnasta ja pienessä myymälän ja museon sekoituksessa oli esillä elokuvissa käytettyjä maskeja ja asuja. Myymälästä sai myös vaikkapa tilattua täydellisen kopion Taru Sormusten Herrasta sormuksesta! Itse ei oikein oltu otettu selvää mihin oltiin menossa, joten tämän paikan suosio tuli hieman yllätyksenä.

Kaiken kaikkiaan Wellington on näppärän kokoinen kaupunki, jossa oli miellyttävä fiilis. Keskustan saa haltuun hyvin kävellen ja halutessaan bussiin saa päivälipun $10. Wellington meni ehdottomasti omiin suosikkeihin tähänastisista kaupungeista joita täällä nähty. Mutta varaudu, kaupunki ei ihan suotta ole saanut lempinimeä ”Windy Wellington”!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s