Ajatuksia matkan varrelta

Hellurei! Meillä tulee pian täyteen kuusi kuukautta siitä kun saavuttiin Aucklandiin, ihan uskomatonta. Alun perin lähtiessä puhuttiin, että ollaan puoli vuotta, koska se kuulosti Espanjassa asustelun jälkeen sopivalta pituudelta reppureissulle. Myös koska ollaan huomattavasti kauempana kotoa, tuntui vuosi pitkältä ajalta olla näkemättä yhtäkään ystävää tai perheenjäsentä. Matkan venyminen ei silti haittaa yhtään ja arviolta kokonaiskestoksi tulee lopulta varmaankin noin yhdeksän kuukautta.

Juuri nyt ollaan lähellä Queenstownia ja matka etelässä on sujunut aktiivisesti! Se plussa autolla matkustaessa on, että suunnitelmia ei tarvitse tehdä minkään aikataulujen mukaan vaan silloin liikutaan kun siltä tuntuu. Paikkaa onkin vaihdettu aika tiuhasti yhden-kahden yön välein. Liikkuminen paikasta toiseen on ollut hauskaa ja tylsää ei ole ainakaan päässyt tulemaan sen puolesta ja autossa nukkuminenkin on edelleen kivaa eikä aiheuta päänvaivaa. Kaikkeen on tullut jo niin hyvä rutiini. Välillä kaipaisi jonkinverran jääkkaappia, jotta saisi ruokaan enemmän vaihtelua, mutta hyvältä ne pavutkin vielä maistuu.

Nautitaan vielä reissusta täysiä loppuun saakka, mutta silti oon alkanut jo hieman haaveilemaan omasta asunnosta ja omista tavaroista. Erittän hyvänä plussana se, että autossa asuminen on laskenut kriteerit alas siltä osin mitä kodilta tulevaisuudessa toivon. Sen sijaan, että toiveena olisi entisen sijaan mahdollisimman uusi asunto jossa kaikki on viimeisen päälle, on tärkeimmiksi kriteereiksi noussut se, että asunnosta löytyy wc, suihku josta tulee lämmintä vettä, keittiö ja paikka roskikselle. 30 neliön yksiökin tuntuu varmaan ihan luksukselta.

Viimeisen kahden vuoden aikana on myös huomannut, ettei tavaraa ja vaikkapa vaatteita vaan tarvitse sitä määrää mitä niitä on ollut,, eikä uusien vaatteiden tai tavaroiden ostaminen tee sen tyytyväisemmäksi lopulta, päin vastoin nyt tuntuu että mitä vähemmän sälää, sitä on kevyempi olla! Ennen lähtöä myytiinkin jo paljon tavaraa ja vaatetta kokonaan pois, mutta suurin on vielä edessä kun pääsee hakemaan sitten jossain vaiheessa loput tavarat varastolta.

Kilometrejä on silti vielä ennen kotia jonkun verran edessä, eteläsaaren kierros tulee täyteen parin viikon kuluttua. Töihinkin on vielä joksikin aikaa mentävä, mutta mennäänkö takaisin ihanaan Te Pukeen vai jäädäänkö etelään on auki. Sen näkee sitten lähempänä, fiiliksen mukaan mennään. Nyt nautitaan kuitenkin vielä siitä, että ei aina tiedä mikä viikonpäivä on tai mihin päädytään seuraavana päivänä.

On aina hauska huomata, että väkisinkin sitä oppii kaikkea uutta ja oivaltaa asioita kun on poissa omista normaalin arjen kuvioista ja oppii arvostaan tiettyjä asioita uudella tavalla.

Mitä kaikkee mä oon oppinut tällä matkalla? Ennen tänne tuloa en tiennyt juuri mitään autoista, mutta nykyisenä autonomistajana muutamia autopulmia selvittäessä on saanut hyvän pohjan – jos moottorin vikavalo syttyy, osaan kertoa monen monta syytä sille. Tiedän nykyään myös jonkin verran perhokalastuksesta, toimin hyvänä kalastusassistenttina. Hoitoaineella ei tarvitse pestä hiuksia niin usein kuin ennen pesin. Asioihin, varsinkin negatiivisiin ei tarvii aina reagoida niin isosti, voi ottaa ne vastaan ihan rauhaksiin. Osaan rakentaa kestävän kehikon sänkyyn, autoin tekemään sellasen meidän autoon. En oo ammattilainen, mutta tiedän yhtä sun toista kiivin kasvatuksesta. Jos kaikki ei oo aina siistiä tai järjestyksessä, mitä sitten? Eläminen ilman jääkappia tais tehdä musta suurelta osin kasvissyöjän. Vähemmän paheita, enemmän raitista ilmaa. Pidän sittenkin viinistä, vaikka aina luulin että en. Opin tietyissä asioissa vähän rohkeemmaksi kun ennen. (pika) kahvi on yhtäkkiä hyvää mustana. Opin elämään enemmän hetkessä – tykkään suunnitella etukäteen, mutta jatkossa vähän vähemmän.

Loppuun haluan vinkata aivan loistavan Podcastin liittyen matkustamiseen. Van Elämää podissa pariskunta muuttaa pakettiautoon ja suuntaa sillä Eurooppaan. Hyviä tarinoita ihan kaikille kuunneltavaksi, mutta erityisen mielenkiintoista kuunneltavaa mikäli itse toteuttaa/suunnittelee vastaavanlaista. Podcasti löytyy ainakin Spotifysta ja RadioPlaysta.

Kivaa loppuviikkoa!

Follow my blog with Bloglovin

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s