Kaikoura

Ensimmäinen etappi eteläsaaren kierroksella oli Kaikoura. Tämä oli lisätty must do- listalle jo Suomessa, sillä molemmat haluttiin tehdä paikan suosituin aktiviteetti eli whale watching. Saavuttiin kylään iltapäivästä ja koska tämäkin paikka on todella pieni, oli keskusta ja lähiympäristö tutkittu nopeasti.

Auto pistettiin parkkiin aivan ytimeen yleiselle parkkipaikalle, joka päivällä on maksullinen, mutta siihen saa jäädä yöksi self contained hyväksytyt camper vanit. Parkkimaksu taisi olla kello viiteen saakka hintaan 1$/tunti. Keskusta oli aika sympaattinen, vaikka moni kauppa siellä oli selvästi turisteille ja muutenkin siellä aisti sellaisen turre meiningin.

Illalla siinä sitten yhdeksän aikaan kun oltiin jo valmistautumassa nukkumaan, valot päällä autossa verhot auki, huomattiin paikalla tarkistaja. Näitä on tullut vastaan jo monessa kaupungissa ja yleensä he ottaa ylös auton rekisterinumeron, jotta voi seurata montako yötä auto on paikalla. Toisinaan tullaan jakamaan esitteitä säännöistä. Täällä olikin astetta innokkaammat tarkastajat, joiden varustukseen kuului jopa videokuvaa ottava kamera rinnassa ja eiköhän tämä sitten tullut meidän avonaiselle ovelle kun oli ikkunasta huomannut tarkkasilmäisenä, että meidän autossa ei ole mahdollista käyttää matka wc:tä samaan aikaan kun sänky on normaalisti.

Yhdessä postauksessa kerroinkin vaatimuksista saada self contained hyväksyntä ja uusin sääntö siihen on, että wc:tä pitää voida käyttää auton sisällä vaikka joku nukkuisi sängyssä. Me ollaan oikein perustein tämä hyväksyntä saatu, mutta siirrettiin sitten wc piiloon sängyn alle, jotta saatiin tilalle järkevämpää tavaraa peräosaan. Noh, lyhyesti kerrottuna tuli sitten toinenkin virkailija taskulampulla tutkimaan meidän autoa, otti kuvia sisältä ja paperista jossa minun ja sertifikaatin antajan tiedot. Kaiken päälle meidän käskettiin poistua paikalta 😀 Saatiin onneksi vinkit uudesta paikasta, johon sai mennä ilman kyseistä lupaa. Tämä paikka oli ihan hyvä kun oltiin Kaikourassa lopulta vain kaksi yötä. Wc siirtyi myös varmuuden vuoksi omalle oikealle paikalleen jatkoa ajatellen.

img_3643

Saapuessa tosiaan kerettiin tutkimaan keskusta ja seuraava aamu alkoi muutaman tunnin lenkillä, Kaikoura Peninsula Walkway. Lähdettiin tekemään rannikkoa pitkin noin 3-4 tunnin mittaista suosittua kävelyä ja maisemat oli mitenkäs muutenkaan kun aivan mahtavat! Maisema muuttui paljon koko ajan vaihdellen asutuksesta kivikkoiseen rannikkoon jossa näkyi hylkeitä, kukkuloille josta näkyi hienosti merelle ja sieltä taas peltomaisemiin. Uudessa-Seelannissa fish&chips on kova juttu ja se on hyvä palkinto itselle tän kävelyn jälkeen!

Vikalle Kaikoura päivälle oli varattuna aikaiseen aamulla odotettu whale watching joka oli tosi kiva. Tavoitteena oli nähdä luonnossa kaskelotti (sperm whale). Hieman tosin alkoi tosin heti alkuun jännittämään kun meille kerrottiin, että on aika tuulista merellä ja riski pahoinvointiin on suuri. Itse vähän kammoksun merellä menemistä ja aika tiukkaan piti tuijotella horisonttiin matkalla ettei alkanut paniikki iskemään. Kun päästiin pelipaikoille, ei ollut itsellä enää hätää, aaltoja kyllä oli mutta ne oli sen verran hitaita ja loivia, ettei se pelottanut. Me selvittiin ilman suurempaa pahoinvointia, mutta monia kävi kyllä sääliksi kun oksennuspussit täyttyi ja huonovointiset koitti selviytyä reissusta.

Meidän opas oli aivan huikee tyyppi, kertoi juttuja vitsikkäästi ja oli tosissaan rakastunut näihin valaisiin joita mentiin katsomaan. Kävi tuuri, sillä valas löytyi heti paikalle päästyä. Se oli toki pienen etäisyyden päässä, mutta riittävän lähellä että näki välillä pilkahtavan selän, vesisuihkun jonka se suihkauttaa aika ajoin ja lopuksi sen sukeltaessa veden pinnan yläpuolelle nousi hieno pyrstö. Vastaavaa nähtiin kahteen kertaan noin pari tuntia kestävällä matkalla. Bongattiin myös isoja albatrosseja ja pari hyljettä.

Aktiviteetin hinta oli 150$, ja Kaikourassa on vain tämä yksi firma joka operoi veneellä whale watchingia. Mikäli valasta ei matkalla näy, he palauttaa asiakkaalle 80% lipun hinnasta, mikä on todella kiva, sillä 150$ on toki aika iso summa. Me tykättiin kokemuksesta ja suosittelen tätä mikäli Kaikoura on matkasuunnitelmissa.

Myös tässäkin kylässä oli paljon aktiviteetteja kuten uinti delfiinien ja hylkeiden kanssa, vaelluksia ja vaikka mitä. Kannattaa muuten hyödyntää melkein joka kylästä ja kaupungista löytyvää I-Site infoa! Heillä on kaikki mahdolliset esitteet, pystyt varaamaan aktiviteettejä ja vaikka majoituksia ja usein löytyy myös näppärästi lista aktiviteeteista joita on tarjolla.

Kaikoura jäi mieleen erityisen kauniista maisemista ja nähdyistä valaista, sympaattinen paikka.

 

2 kommenttia artikkeliin ”Kaikoura

  1. Olisi hienoa päästä itsekin tekemään Kaikourasta valasretki! Tuo 80 %;n takuu on muuten todella hyvä. Meilläkin oli Uudessa-Seelannissa veneretki, jonka takuu oli, että pääsee ilmaiseksi seuraavana päivänä. Muuten tuokin olisi toiminut, mutta valitettavasti ei sopinut aikatauluun. Todennäköisesti varsin monilla turisteilla on sama tilanne ja todellisuudessa varsin harva tulee seuraavana päivänä uudestaan.

    Liked by 1 henkilö

    1. Hyvä takuu tuo seuraavakin päivä, mutta tosiaan monesti on jo siirtymä eteenpäin toiseen paikkaan, toisinaan aikataulu on melko tiivis kun haluaa nähdä kaiken 😀

      Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s