Mitä pakata Uuteen-Seelantiin?

Itselle matka Uuteen-Seelantiin on ensimmäinen kunnon reppureissu ja lähtiessä pitikin selvitellä ja mietiskellä aika paljon, että mitä kannattaa pakata ja vieläpä tällaiseen kohteeseen, josta sanotaan, että päivässä voi kokea kaikki neljä vuodenaikaa. Suurin ongelma itsellä aina on, että haluaisi ottaa mukaan enemmän kun mahtuu. Espanjan jäljiltä onneksi oli vielä tuoreena mielessä, että vaatteita oli aivan liikaa, ihan järjetön määrä, eli vähemmälläkin pärjää.

Uudessa-Seelannissa sää vaihtelee nopeastikin, joten piti pakata järkevästi, säähänsopivasti ja riittävän vähän. Itse haluisi aina pakata kaikki kivoimmat ja hienot vaatteet, mutta tällä matkalla käytännöllisyys menee edellä ja onneksi sen mukaan sitten tajusikin pakata. Aiemmin en oo itse harrastanut vaellusta tai vaan tehnyt sellaisia asioita mitä täällä, joten oli vaikea senkin puolesta ajatella mitä valita mukaan.

Mitä kannattaa pakata rinkkaan?

Oman kokemuksen perusteella koittaisin mahduttaa kaiken yhteen rinkkaan ja pieneen reppuun, jota voi käyttää matkalla päiväreppuna. Välillä tuntuu, että sekin on liikaa, eli ehdottomasti mahdollisimman vähän tavaraa! Nähnyt sellaisia kameleita täällä toisinaan reppujensa ja laukkujensa kanssa että pahaa tekee 😀 Oma reppu sisälsi lähtiessä seuraavaa:

1x farkut, 1x siistit mukavat housut, 2x shortsit, 1x kesämekko, collegehousut+paita, 1x huppari, 2x neule, urheilutoppi-, pitkähihainen- ja housut, 2x perus pitkähihainen, 2x t-paita, 3x toppi, ulkoilutakki, farkkutakki, lippis, flip flopit, lenkkarit, Birkenstockit, alusvaatteet+sukat+bikinit. Muuta tavaraa eli hieman meikkejä, särkylääkettä, hygieniatuotteita matkakoossa, sadeviitta, matkapyyhe, vesipullo, laturi, kuulokkeet, kirja, pikkulaukku..

Tähän mennessä koen, että aika hyvin pakattu, tosin työnteossa muutama juttu kuten kengät ja pari paitaa meni pilalle. Uusia en halua kuitenkaan ostaa kenkiä lukuunottamatta, joten näillä koitetaan mennä mahdollisimman pitkään. Muutama vaate on tullut ostettua, mutta harkitusti ja tarpeeseen. Pari juttua mitä ehkä kannattaa huomioida pakatessa..

Vaelluskengät. Itse en omistanut, enkä ostanut. Monet vaellusreitit on sen verran hyviä, että niissä pärjää lenkkareillakin. Vaelluskenkien etu on tietty parempi pito ja vedenpitävyys.

Matkakokoinen pyyhe. Mitä pienempään tilaan menee, sen parempi.

Virtapankki. Varsinkin jos aikoo reissata autossa asustellen, on virtapankki must!

Otsalamppu. Niin nerokas keksintö, että en aio mennä enää mihinkään ilman sitä! Kotoa olisi löytynyt, mutta itse taisin sanoa, ettei sitä tarvita. Ostin sitten täältä kun tarvitsikin.

Pitkävartiset sukat. Pakkasin mukaan jostain syystä vain yhdet pitkävartiset sukat. Sitten kun alkoi hyttyset ja muut ötökät syömään nilkkoja, piti lähteä ostamaan lisää kun ne ainoat oli rikki. Tietty myös ötökkämyrkky suojaa nilkkoja.. ja taas jos aikoo matkustaa niin, ettei ole pesukonetta saatavilla aina niin itse ottaisin sukkia sekä alusvaatteita vielä enemmän mukaan mitä oli, koska ne on aina ensimmäisenä loppu.

Kevyttoppatakki. Jos matkustaa täällä kevään/syksyn puolella niin kannattaa pakata kevyttoppatakki. Monilla ollut myös käytössä viileinä kesäiltoina.

Työvaatteita. Mikäli aikoo töihin mennä esimerkiksi farmille, hyvä ottaa erikseen työvaatteita joiden ei niin väliä vaikka menisi pilalle.

Täällä ihmiset kulkee melko rennoissa vaatteissa ja sporttiasussa voi ihan hyvin painaa meneen kaupungilla. Mitkään muoti-ilmiöt ei täällä oikein tule esiin.

Mitä ei olisi tarvinnut?

Sadeviitta. Ei ole ollut käyttöä paitsi kerran, ja tuskin lopulta toiste missään tullaan niin kovalla sateella olemaan, että tarvitsee. Pienen sateen kestävä takki on ihan riittävästi, mutta täydellinen olisi tietty sadetakki. Sellainen nykyaikainen mikä käy muutenkin käytössä.

Liian hienoja paitoja. Vaikka ei mitään juhlapaitoja olekaan, aika vähän on tullut käytettyä siistimpiä puseroita. Niitäkin on hyvä olla, muttei liikaa. Suurin aika meillä ainakin kuluu muualla kun isommissa kaupungeissa kaupungilla illallista syöden tai kahvilla istuen. Maalla ei niin väliä mitä on päällä 😀

Meikkejä. Pakkasin mukaan tosi vähän meikkejä, mutta siltikin liikaa. Meikattua tuli ekan kuukauden aikana, ja puolessa vuodessa meikit ollut naamassa varmaan maximissaan 10 kertaa.

Kynsilakka. Aivan turha omassa rinkassa.

Jokaisellahan tietty on omanlainen matkasuunnitelma ja jonkun muunlainen rinkan sisältö voi olla toiselle parempi. Tästä voi silti saada hieman ideaa siitä mitä mukana olisi hyvä olla 🙂 Siitä oon iloinen, että rinkassa on vähemmän tavaraa lähtiessä kun tullessa. Tuodut suomenkieliset kirjat oon antanut eteenpäin aina kun suomalaisia tullut vastaan, uusia kirjoja saanut vaihdossa tai ostanut super halvalla kirjastosta. Äänikirjat ja podcastit on hyvä vaihtoehto kun kaikki kirjat on luettu.

Follow my blog with Bloglovin

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s