Christchurch

Aika on mennyt eteläsaarella matkustaessa niin nopeesti ja tällä hetkellä ollaan jo kaukana Christchurchista.

Chrischurchiin ajaessa huomasi taas pikkukylästä tultaessa, että saavutaan kaupunkiin. CamperMate ei näyttänyt keskustan läheltä yhtäkään ilmaista leirintäaluetta, joten mentiin vähän sivummalle yhden ravintolan parkkipaikalle, joka tarjosi ilmaisen paikan camper vaneille, saaden samalla asiakkaita. Saapumispäivänä ei jaksettu enää lähteä kaupungille ja mielenkiinnolla odotti, että missähän paikassa sitä oikein on.

Edelleen kaikki isot kupungit on jaksanut yllättää erilaisuudellaan. Christchurch on kokenut kovia ja vuosien takaisten pahojen maanjäristysten jäljiltä siellä oli vieläkin kovat rakennusurakat käynnissä. Kupungilla huomasi aika pian, että moni rakennus on melko uusi ja moderni. Uusien rakennusten tyyli oli selkeälinjaista ja vähän omaperäisempää mikä oli kiva vastakohta vanhoille rakennuksille. Keskusta oli täynnä trendikkäitä ja houkuttelevia ravintoloita ja kahviloita – Instagrammaajille löytyy toinen toistaan kuvauksellisempia paikkoja!

Hyviä nähtävyyksiä kaupungissa on esimerkiksi Quake City museo, Botanic Gardens, Christchurch Art Gallery, New Regent Street.. Etenkin taidemuseo oli kiva – se oli sopivan kokoinen ja esillä oli vähän erilaista taidetta mitä aiemmissa täällä nähdyissä museoissa. Erityisesti jäi mieleen myös Bridge Of Remembrance josta alkoi kiva kävelykatu jossa kulki vanha ratikka ja siinä vieressä kauppahallin tapainen paikka josta sai vaikka mitä herkkuja.

Samaan aikaan sattui meidän tietämättä olemaan myös Waitangi Day, joka merkkaa päivää jolloin Waitangin sopimus allekirjoitettiin, eli kyseessä on maan kansallispäivä. Keskustan tuntumasta löytyi illalle ulkoilma musiikkitapahtuma sekä Night Noodle Market. Nuudeleita käytiin vain himoitsemassa, sillä oltiin suuntaamassa ravintolaan syömään myöhäinen synttäridinneri Akin aiempien synttäreiden kunniaksi.

Meidän päivät kului enimmäkseen kävellessä ja ihmetellessä, maksullisia aktiviteetteja ei täällä tehty ja kaupungissa oltiin kolme yötä. Tykättiin Christchurchista paljon erityisesti sen erilaisuuden takia, mutta muuten ei kauheasti erityisempää kerrottavaa täältä jäänyt vaikka kivat päivät olikin. Matka jatkui taas kohti maaseutua ja ei harmittanut toisaalta yhtään lähteä rauhallisempiin maisemiin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s