Juttuja ja havaintoja II

Helou! Terveisiä taas kiivifarmilta Te Pukesta. Mekin ollaan asianmukaisesti ja turvallisesti asetuttu paikalleen. Aika on kulunut ihan kauheella vauhdilla ja parin viikon aikana on kerennyt tapahtumaan kaikkea työpaikanvaihdoksesta muuttoon ja täällä alkaneeseen koronaviruksen aiheuttamaan lockdowniin. Meillä kaikki hyvin vallitsevasta tilanteesta huolimatta. Ajan kuluessa on löytynyt taas uusia asioita mitkä on pistänyt silmään jäänyt ihmetyttään, tällaista on kertynyt tällä kertaa ylös puhelimen muistioon:

Kaikkialla on siistiä. Missään ei näy juurikaan graffiteja tai mitään sotkuja. Joka puolella on hyvin huolehditun näköistä.

_________________

Ulkomailla jos menee shoppailemaan, päätyy aika usein käymään myös niissä tutuissa ketjuliikkeissä. Kiva plussa täällä on kuitenkin se, ettei niitä tuttuja Bershkaa, Zaraa ja Pull&Bearia ja muita ainaisia halpisketjuja ole. H&M löytyy, mutta niinkin harvakseltaan, että edes maan pääkaupungin keskustassa et tätä kauppaa nää! Erittäin kivaa vaihtelua.

_________________

Yks mikä kiinnitti huomion jo alussa oli se kuinka siistejä, hyvin hoidettuja ja monipuolisia lasten leikkipuistot on. Siis ihan viimesenpäälle hienoja!

_________________

Isommat kaupungit on ollut keskenään tosi erinäköisiä ja niissä on ollut kiva omanlainen fiilis.

_________________

Hinnat täällä välillä ihmettyttää. Jotkut asiat on kaliimpia ja toiset taas halvempia kuin Suomessa. Esimerkiksi ravintolassa lasi viiniä tai vaikka jälkkäriannos saattaa maksaa dollareissa saman verran kun Suomessa tuote euroissa. Eli on siis euroissa huomattavasti kalliimpi. Toisinpäin taas voisi mainita tupakan hinnan. Pahimmillaan pussi puruja maksaa useita kymmeniä euroja. Eli tänne tullesssa pidemmäksi aikaa on hyvä sauma lopettaa 😉

_________________

Maisemat. Maisemat ylipäätään jaksaa ihmetyttää, niin kaunista! Tähän samaan voisi sano lampaiden määrän, niitä on monia miljoonia enemmän kuin ihmisiä tässä maassa.

_________________

100km/h rajoitus mutkaisella tiellä on hauska.. paikalliset ehkä pystyy siihen vaikka sitäkin välillä epäilen, turistit hissuttelee 50-70km/h. Mutkissa on usein kyltti joka ilmoittaa mitä vauhtia mutkaan kannattaa mennä, toisinaan ei. Muutenkin paikalliset ajaa todella lujaa.

_________________

Englannin kielessä moni käyttää sanaa ”sweet” vähän niinkun ”cool” tai ”nice”. Täällä sanotaan ”sweet as” ja omaan korvaan se kuulostaa hassulta varsinkin jos kuulee sen monesti samassa keskustelussa.

Yleisesti ottaen tykkään Uudesta-Seelannista tosi paljon, ihmiset on ystävällisiä, kulttuuri ei kummastuta niin kun esimerkiksi Espanjassa ja tähän saakka meillä ainakin kaikki vaikkapa virasto asiat ja muut toiminut hyvin 🙂 Hyvää viikonloppua ja pysykää terveenä!

Follow my blog with Bloglovin

2 kommenttia artikkeliin ”Juttuja ja havaintoja II

  1. Hei,

    Nuo ”halpisketjut” sinun kannattaisi kiertää kaukaa, ei ole kestävää ja luontoystävällistä heidän toimintansa, eettisestä näkökulmasta puhumattakaan!
    ”Tupakin” tuprutteluakaan en kyllä hyväksy!

    Menee kyllä mietintään plokin lukemisen jatko, en ollutkaan näitä paheita täälä aiemmin pongannut…

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s