Lake Tekapo & Mount Cook

Pian Christchurchin jälkeen saavuttiin Lake Tekapolle, joka oli päätetty jo kauan aikaa sitten, että tänne on päästävä! Lake Tekapo on tunnettu erityisesti kauniista turkoosin sinisestä järvestä sekä uskomattoman upeista tähtitaivaista. Ei meinannut malttaa odottaa tänne pääsyä!

Saavuttiin ajoissa aamupäivällä ja huomasin heti, että paikka olikin paljon odotuksiani pienempi. Kovin isoakaan paikkaa en odottanut, mutta silti tuli kylän koko yllätyksenä. Auto parkkiin saatua käveltiin ensimmäisenä katsomaan pienen pientä kirkkoa, joka on varmaan yksi maan kuvatuimmista kohteista etenkin yöaikaan. Church of the Good Shepherd. Pieni kivikirkko oli ympäriltä melko täynnnä turisteja. Sisällä ei ole paljoakaan tilaa, sen verran viitsi vilkaista sisään muita häiritsemättä, että näki alttarin olevan vain ikkuna järvelle ja näkymä oli erittäin kaunis. Yöaikaan kirkon yläpuolella saattaa nähdä upean linnunradan ja sen vuoksi se on niin suosittu kuvauskohde, jonne moni opastettu ”stargazing” kierros vie. Muuten yöaikaan kirkon ympärys on suljettu aidoin.

Meille itselle suurin toive oli nähdä linnunrata. Lake Tekapo on osa Aoraki MacKenzie dark sky reserveä, joka on maailman suurin ’dark sky reserve’, eli valosaasteen määrä on täällä aivan minimissä, joka mahdollistaa tähtien näkemisen super hyvin. Aiheeseen liittyviä kierroksia löytyy useita sekä iltaisin että öisin. Etukäteen aloin perehtymään asiaan ja luin, että kuun koko on merkittävä osa sitä näkyykö tähtipöly ja linnunrata hyvin. Kuinkas muutenkaan kuin meidän aikaan taivaalla loisti täysikuu – kirkkaalta taivaalta tietty joka on toki toinen edellytys sille, että näkee yhtikäs mitään. No, ei auttanut kuin selvitellä mitkä muut maan paikat ovat hyviä spotteja tähtien katseluun. Oli aika pettynyt olo, mutta minkäs sitä luonnolle ja kuun kierrolle mahtaa 😀 Mikäli pystyy joustamaan aikataulussa niin kannattaa koittaa sovittaa matka Lake Tekapolle sopivaan hetkeen kuun kierto huomioiden. Optimaalisin aika on toki uuden kuun aika, mutta ei osittainen kuukaan kokemusta täysin pilaa.

Toisena päivänä päätettiin taas lähteä vähän kävelemään ja löydettiin kiva muutaman tunnin kävelylenkki Mount John University Observatorylle. Sinne pääsee myös maksullisella tähtienkatselukierroksella tutkimaan tähtitaivasta teleskoopeilla. Kävellessä oli hienot maisemat ensin Lake Tekapolle ja myöhemmin näkyviin tuli myös alueen muut järvet. Kävely itsessään oli melko helppo, mutta keli oli kuuma joten se teki muutamista nousuista aika tuskaisia. Huipulta löytyy kiva kahvila johon on hyvä pysähtyä lepäämään ennen kuin matka jatkuu alas. Lenkin päätteeksi mentiin kastautumaan Tekapo järveen jonka vesi oli aivan jäätävän kylmää!

Yöt vietettiin tosi kivalla leirintäalueella, Pattersons Ponds camping ground (löytyy CamperMatesta). Autoja oli paljon mutta meininki oli rauhallinen ja mikä parasta, ötököitä ei ollut juurikaan. Paikka on tosi hyvä katsella tähtiä omatoimisesti jos ei halua maksetulle kierrokselle.

Lake Tekapo on ollut tähän saakka yksi omista suosikeista ja siellä olisi viihtynyt tosi hyvin pidempään esimerkiksi jos olisi halunnut jäädä vaikkapa töihin. Asukkaita ei siellä paljoakaan ole, mutta turisteja sitäkin enemmän.


Matka jatkui Lake Tekapolta toiseen odotettuun kohteeseen eli Aoraki/Mount Cook vuorelle, joka on Uuden-Seelannin korkein vuori. Lähdettiin ajamaan aikaiseen aamulla mikä oli hyvä idea, sillä matkalla aika pian Lake Tekapon jälkeen tuli hyvä näköalapaikka josta oli upea näkymä Lake Pukakin yli vuorille ja aamuauringon noustessa maisema oli ihan uskomaton. Muutenkin matka Mount Cookille on hieno pysähdyspaikkoineen ja muuttuvia vuori ja järvimaisemia katsellessa.

Perillä odotti suuri määrä turisteja ja paikanpäällä oleva leirintäaluekin oli aikas täynnä. Meillä oli edessä noin kolmen tunnin mittainen Hooker Valley Track menopaluu kävely vuorta katsomaan. Reitti oli helppokulkuinen ja ylitettiin myös muutama riippusilta. Kannattaa aloittaa ajoissa, sillä mitä pidemmälle päivää meni, sitä ruuhkaisemmaksi polku muuttui. Reitiltä oli hienoja eri näkymiä vuorille ja itse Mount Cookille. Perillä odotti järvi johon sulaa lisää vettä vuorilta tippuvista jäälohkareista. Rohkeimmat jopa hyppäsi uimaan ja kiipesi jäälohkareelle ja parin näin kävelevän vielä lähemmäs Mount Cookia vaikka itse kävelyreitti jo päättyi. Hetken ihastelun jälkeen palattiin takaisin kohti autoa ja taas sai ruksata yhden must see kohteen listalta.

Itse ei haluttu jäädä yöksi Mount Cookin leirintäalueelle sillä se oli maksullinen sekä tosi täynnä ja mieluummin ajettiin hetken aikaa jotta päästiin ilmaiseen parkkiin. Kyseinen leirintäalue on hyvä mikäli aikoo tehdä useampia tai pidemmän vaelluksen tässä kohteessa, sieltä lähtee useita erimittaisia vaellusreittejä.

Mikäli matkalla vaan on aikaa, suosittelen käymään molemmat kohteet. Mount Cook löytyykin useimpien listalta, mutta ajanpuutteen vuoksi Lake Tekapon näkee monesti puuttuvan. Nämä oli kyllä hienot vastakohdat toisilleen. Tässä kohtaa reissua alkoi tuntua hassulta sillä moni etukäteen odotettu nähtävyys alkoi olemaan nähty. Tietty paljon paikkoja oli vielä edessä, mutta ne odotetuimmat alkoi käymään vähiin…

2 kommenttia artikkeliin ”Lake Tekapo & Mount Cook

    1. Meidän tekemisiin ei tällä hetkellä vaikuta juurikaan, ollaan asettuneena juuri kiivifarmille ja reissut reissattu. Kauppaan pääsee vaan vähän ihmisiä kerralla, ja töissä on suuria muutoksia viruksen vuoksi, sen verran meidän arkeen on vaikutusta. Maa on kuukauden mittaisessa lock downissa just nyt. Seuraavaks tulossakin postaus aiheeseen liittyen, pysy kuulolla 🙂

      Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s