Miten menee just nyt?

Aika hurjaa ajatella paria kolmea kuukautta taaksepäin, kun ei ollut tietoakaan tulevasta eli nykyhetken tilanteesta ja mitä päivät tuo tullessaan. Meidän oma matkustuksen ajoitus oli sattumalta erittäin hyvä, sillä kierrettiin eteläsaari ihan rauhassa päivä kerrallaan elellen ja lopulta tehtiin päätös palata Te Pukeen töiden perässä. Koronasta oli lueskeltu jo tovin aikaa, mutta pahasti se ei lähtenyt liikkeelle ennenkuin vasta meidän matkan loppuosan aikana, jolloin ei kuitenkaan ollut tietoakaan mistään lock downeista tai siitä, että tilanne äityy näin pahaksi. Meidän onni oli, että kerettiin asettumaan paikalleen ja saamaan työpaikka ajoissa.

Päätettiin aiemmista puheista huolimatta palata kiivihommiin ja haluttiin sitten kuitenkin kokeilla kiivin poimintaa, vaikka aiemman työrupeaman jälkeen melkein vannottiin, että kiiveihin liittyvää työtä ei enää tehdä. Työt alkoi sovitusti PickAJob firman kautta, kellä oltiin ihan alunperinkin töissä lokakuussa 2019. Suunnitelmissa oli keräillä muutama viikko ja sitten vaihtaa pakkaamoon pakkaamaan kiivejä. Keräystyö oli alusta alkaen kovaa hommaa. Kerätä piti tietenkin nopeasti ja edessä kannettava kori täynnä kiivejä ei ollut todellakaan kevyt. Työtä tehtiin urakkapalkalla. Ajateltiin, että tehdään nyt vaikka parisen viikkoa ja vaihdetaan töitä sitten. 

Yhden lyhyen työpäivän päätteeksi päädyttiin majoituksen läheiseen pakkaamoon kysymään onko töitä tarjolla ja aivan puskista he sai meidät puhuttua ympäri, että aloitetaan seuraavana päivänä. Noh, mikäs siinä, pidemmät työpäivät, parempi palkka ja ajatus siitä, että työ ei ole sääriippuvaista sai meidät sanomaan kyllä! Miinuksena meidän piti vaihtaa majoitusta, sillä sen hetkinen paikka tarjosi yösijan vaan heillä työskenteleville, joka on ihan ymmärrettävää. Onneksi aiemmin luoduilla suhteilla päästiin muuttamaan saman kadun varrelle toiselle kiivifarmille, jes 🙂

Yllätyin siitä kuinka kiva Te Pukeen oli lopulta palata ja kuinka kotoisalta täällä tuntuu. Reissuun lähtiessä tammikuussa oltiin niin onnellisia kun päästiin täältä eteenpäin, mutta varmaan lähes yhtä onnellinen olo oli palatessakin 😀

Täällä juuri nyt oleva lockdown tarkoittaa käytännössä sitä, että kaikki ei-tarpeelliset/pakolliset paikat on suljettu, kuten koulut, ravintolat, kampaamot ja käytännössä kaikki mahdollinen. Neljän viikon ajaksi, nyt tätä takana noin kolme viikkoa. Myös lautta etelä ja pohjoissassaaren välillä lakkasi kulkemasta. Ruokakauppoihin päästetään vain tietty määrä ihmisiä kerralla ja työmatkalla pitää olla virallinen lupa mukana, että on matkalla työpaikkaan, jolla on lupa olla auki. Täällä on virus tartuntoja nyt noin 1300, eli Suomen tilanteesta on yli puolet vähemmän.

Tällä hetkellä asiat etenee tilanteeseen nähden meillä hyvin. Töissä tehtiin suuria muutoksia jotta työntekijät pysyy turvassa, ja että pakkaamo pystytään ylipäätään pitämään auki, jotta kiivit saadaan maailmalle. Muuten ollaankin hyvässä eristyksessä farmilla.

Toivotaan, että tilanne rauhoittuu pian! Toiveena olisi päästä palaamaan kotiin suunnitellun aikataulun mukaisesti kesäkuun alussa, mutta viisumi meillä on onneksi voimassa vielä hyvän aikaa, joten kiirettäkään ei onneksi ole. Reissut on nyt näiltä osin reissattu ja seuraavana odottaa joka tapauksessa kotiin paluu.

Tsemppiä kaikille poikkeusoloihin!

2 kommenttia artikkeliin ”Miten menee just nyt?

    1. Täällä siirrytään keskiviikkona 3 levelille, mikä keventää rajoituksia vähän. Esimerkiks ravintolat saa avata mutta vain take away vaihtoehto, ei paikanpäällä ruokailua ja palvelut/liikkeet joissa ei tarvii olla asiakkaan kanssa kontaktissa liian läheisesti saa avata. Saa myös mennä esimerkiksi kalaan tai uimaan mikä oli 4 tasolla kielletty. 🙂

      Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s