Nähtävää eteläsaarella

Uudessa Seelannissa eteläsaarella on monia ’must see’ nähtävyyksiä, mutta myös useita nopeita pysähdyspaikkoja joissa päätettiin osassa suunnitellusti tai spontaanisti poiketa. Moni näistä on sellaisia joissa ei ajallisesti kestä kovin kauaa paikanpäällä, mutta mikäli on auto käytössä niin on helppo pysähtyä. Tässä muutamia suosikkeja ja käymisen arvoisia stoppeja!

Split Apple Rock – Keskeltä kahtia haljennut kivi nätillä rannalla. Kävely rannalle kesti kymmenisen minuuttia. Nopea reissu ellei halua jäädä biitsille! Matkalla tästä Kaiteriteriin näkee myös hulppeita taloja.

Hokitika – Pikkuinen kaupunki/kylä, jossa todella paljon Jade korumyymälöitä, mahdollisuus nähdä kiiltomatoja maksutta ja ihan mielettömät auringonlaskut. Puolen tunnin ajon päässä myös Hokitika Gorge, joka on käymisen arvoinen. Huomioi, että aiempien päivien kelistä riippuen vesi Hokitika Gorgessa saattaa olla mutaista, joka tekee näkymästä vähän erilaisen.

Moeraki Boulders – Rannalla olevia pyöreitä kiviä. Kannattaa käydä jos ajelee näillä suunnilla, ja jäädä vaikka rannalle nauttimaan kesäpäivästä. Käynti rannalle on kahvilan sisäänkäynniltä.

Slope Point – Maan eteläisin piste! Saattaa olla, että tämän lähemmäksi etelämannerta ei toiste enää tule mentyä. Ei muuta nähtävää kuin kyltti ja kallionkieleke, mutta ajatus siitä, että seuraavana vastassa on etelämanner oli hauska 🙂

Tunnel Beach – Kävely alas mäkeä noin 15 minuuttia ja päädyt lopulta kapeaa tunnelia pitkin pienelle rannalle kallioiden suojaan. Ajoitus on paras laskuveden aikaan! Upeat maisemat ❤ Huom! Alas meno on paljon nopeampaa ja kevyempää, varaudu raskaaseen nousuun ylös 😀

Curio Bay – Hyvä paikka bongata harvinaisia keltasilmäpingviineitä ja uida delfiinien kanssa. Delfiinien kanssa uinti ei siis ole järjestetty, villit delfiinit tulee luokse mikäli haluavat 🙂 Kannattaa tutkia pingviiniasiaa etukäteen, niitä ei juoksentele rannalla ihan ympäri vuoden tai vuorokauden! Itse ei valitettavasti nähty kuin tämä upea auringonnousu.

Vesiputoukset – Etelässä on useita upeita vesiputouksia, osa pieniä ja osa isompia. Kannattaa poiketa vaikka parillakin, jos sattuu reitin varrelle. Googlaa esimerkiksi ’Waterfalls New Zealand’ niin löytyy hyviä listoja! Länsirannikkoa ajaessa vesisateella on kallionseinämätkin täynnä vesiputouksia, joita ei muuten ole. Näky on aika mieletön sateella.

Waipapa Point Lighthouse – Söpö majakka, paikalla myös infotauluja joissa kerrotaan esimerkiksi siitä millaista oli majakanvartijan elämä aikanaan kyseisellä majakalla. Hylkeitä näkee etelässä usein, myös tämä on hyvä paikka bongata niitä.

Pancake Rocks – Meren rannassa kulkee lyhyehkö kävelyreitti, jonka varrella näkyy Pancake Rocksiksi kutsuttuja kivimuodostelmia. Sijaitsee eteläsaaren länsirannikolla, ja tämä tie itsessään on aivan upea näköaloineen. Hyvä taktiikka on pysähtyä lähes kaikilla nököalapaikoilla 😀

Nugget Point – Tämä oli yksi omista suosikeista! Näkymä majakalta merelle, jylhät maisemat. Ihan vieressä myös Roaring Bay, yksi parhaista paikoista nähdä täällä harvinaisia keltasilmäpingviineitä. Kannattaa perehtyä pingviini asiaan etukäteen, että sattuu paikalle sopivaan aikaan.

Wanaka Tree – Wanaka on mukava pieni kylä, joka on tunnettu esimerkiksi puusta, joka kasvaa yksinäisenä järvessä. Aika hauska!

Monro Beach walk – Kaunis ranta, jolle saavuttiin noin puolen tunnin kävelyn päätteeksi. Kävely oli läpi metsikön ja etenkin aikaiseen aamulla se oli kaunis aamuauringossa. Perillä saattaa bongata pieniä sinipingviineitä.

Tässä onkin monta hyvä syytä ostaa tai vuokrata auto matkan ajaksi, sillä moniin näistä paikoista ei bussilla pääse tai mikäli pääsee, on se huomattavasti aikaa vievempää. Monen monta nähtävää olisi matkan varrella vielä varmasti ollut ja etelässä olleet tulvat myös rajoitti muutamissa paikoissa käymistä. Näitä maisemia jää kaipaamaan!

2 kommenttia artikkeliin ”Nähtävää eteläsaarella

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s