Haaveilua Espanjasta

Noin viikko sitten tuli kuluneeksi vuosi siitä, kun palattiin Suomeen Espanjasta. Kaikki alkoi yhtenä syysiltana Tampereella heitosta ”mitä jos vaan muutetaan Espanjaan”. No eihän me muutettu – heti ainakaan. Aikaa kului ehkä vuosi kunnes se ajatus heitettiin uudestaan, ja Dohan lentokentällä tammikuussa 2018 matkalla Balilta kotiin päätin katsoa MOLin sivuilta joskos Espanjassa olisi sopivia työpaikkoja tarjolla. Satuin löytämään työpaikkailmoituksen yritykseltä jonka tiesin entuudestaan ja siitä kaikki lopulta sai kunnolla alkunsa.

Syy miksi alunperin haluttiin lähteä Espanjaan oli aurinko, lämpö, uusi kulttuuri ja irtiotto oravanpyörästä. Kumpikaan meistä ei ollut aiemmin käynyt maassa, mutta molempia Espanja kiinnosti kovasti. Aina kuulee myös puhuttavan, että moni lähtee töihin Espanjaan, joten ajateltiin ettei se ihan pieleen voi mennä!

Ensimmäisenä päätöksenä tehtiin valinta, että otetaan vastaan tämä kyseinen työpaikka jonka ilmoituksen olin löytänyt, sillä olisihan kaikki helpompaa kun maahan saapuessa työpaikka on jo valmiina. Toinen vaihtoehto olisi ollut vain valita kaupunki johon muuttaa ja etsiä töitä paikan päältä. Kun työkuviot oli selvillä, seuraavana oli edessä NIE-numeron hankinta (paikallinen sosiaaliturvatunnus) sekä asunnon löytäminen. NIE-numeron hakemisessa saatiin apua Espanjan päässä työnantajalta, ja pystyttiin tekemään se etänä. Tätä varten piti käydä Suomessa tapaamassa notaaria jonka kanssa allekirjoitettiin papereita ja saatiin leimoja, ja nämä paperit lähetettiin Espanjaan. Asunto päätettiin ottaa ensin Suomalaisen asunnonvälitysfirman kautta pariksi kuukaudeksi, sillä paikanpäällä olisi helpompi kaupunkiin tutustuttua etsiä asuntoa.

Ajatus oli olla Espanjassa niin pitkään kuin mieli tekee, mahdollisesti hyvinkin pitkä aika. Suomessa myytiin osa tavaroista, irtisanottiin asunto, myytiin auto ja jäljellä olevat tavarat vietiin varastoon jossa ne edelleen odottavat. Vielä ennen lähtöä Espanjaan muutettiin Helsinkiin pariksi kuukaudeksi, jotta opittiin työpaikan Helsingin toimipisteellä työ, jota lähdettäisiin Espanjaan tekemään. Lopulta 1.7.2018 lähti lento kohti Espanjan Torreviejaa.

Ensimmäinen kuukausi nautittiin lomasta ja kesästä Espanjaan tutustuen. Saatiin kylään heti vieraitakin kun perhettä ja ystäviä tuli käymään, tutustuttiin uusiin kotikulmiin ja käytiin myös Valenciassa ja Sevillassa, jotka lopulta jäi omiksi suosikeiksi kaikista Espanjassa nähdyistä kaupungeista. Myös meidän kotikaupunki Torrevieja alkoi tulla tutuksi.


Elokuun ensimmäisenä aloitettiin työt ja tutustuminen uuteen työpaikkaan ja porukkaan. Koossa oli ihan huippu työporukka, jonka kanssa oli hyvä meininki sekä töissä että vapaa-ajalla. Näitä hyviä aikoja on ikävä!

Lopulta asuntojen suhteen päätettiin ottaa aina muuton tullessa lyhytaikaisia, noin kolmen kuukauden mittaisia vuokrasopimuksia, jotta ei oltaisi sitouduttu mihinkään pitkäksi aikaa ja mikäli asunto ei olisikaan mieluisa asua, pääsisi siitä nopeammin pois. Tämä oli myös kiva siitä syystä, että pääsi asumaan eri kaupunginosissa ja myös keskenään ihan erityylisissä asunnoissa – kaikki oli kalustettuja ja mukana kulki meidän ”vähäiset” tavarat matkalaukuissa.

Vapaa ajalla matkustettiin aina kun siihen oli riittävästi aikaa, opiskeltiin Espanjaa, syötiin paljon ulkona, välillä vähän juhlittiin ja käytiin myös golf kurssilla suorittamassa green card. Etenkin ulkona syöminen oli extra mukavaa edullisten hintojen ja hyvän ruokakulttuurin vuoksi! Espanjaa oppi siinä ajassa ihan hyvin alkeet, mutta nyt pitäisi vielä saada aikaan itsenäistä opiskelua ennen kuin unohtaa aiemmin opitut. Sama pätee golfiin 😀

Kaikenkaikkiaan Espanja oli juuri niin kiva kuin oltiin odotettukin. Lämpö, kulttuuri, ruoka.. Työn ohella pyrittiin matkustamaan niin paljon kuin ehdittiin, ja kerettiin näkemään yhteensä kymmenen kaupunkia. Torrevieja kaupunkina oli erittäin mukava ja sopivan kokoinen paikka asua, vaikka matkakohteena muuten se ei ole ihan kauhean monipuolinen. Lentokenttä on tunnin matkan päässä ja sieltä oli helppo lähteä matkustamaan maan sisällä. Lopulta Espanjan matka kesti kokonaisuudessaan 10 kuukautta. Reissu jäi himan odotettua lyhyemmäksi, mutta sillä hetkellä kotiinpaluu tuntui oikealta vaihtoehdolta ja suunnitelmat Uuteen Seelantiin lähdöstä oli jo käynnissä.

Espanjassa asustelu oli huippu kokemus ja isona plussana siinä on lyhyt matka Suomeen, joten perhettä ja ystäviä on silti melko helppo tavata. Taas kun Uudesta Seelannista kotiin paluu alkaa lähestymään, on alkanut kaipaamaan Espanjan lämpöön…

4 kommenttia artikkeliin ”Haaveilua Espanjasta

    1. Meidän kohteet Espanjassa oli kaupunkipainotteisia. Upeita luontokohteita kyllä löytys varmasti ja Uudessa Seelannissa inspiroituneena varmasti seuraavalla kerralla Espanjassa tulee tutustuttua myös luontokohteisiin. Onko sulla kokemusta itsellä, vinkkejä otetaan myös vastaan 😀

      Tykkää

  1. Espanjahan taitaa avata rajojaan turismille ensimmäisten joukossa. Itseäni kiinnostavia kohteita siellä ovat ainakin Bardenas Reales ja Monfragüen kansallispuisto. Myös Pyreneillä tosiaan on lukuisia kiinnostavia kohteita. Erityisesti nykyään luontojutut ovat meillä ilman muuta tärkein syy, miksi matkustamme.

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s