Day with me

Meidän aika Uudessa Seelannissa on pitänyt sisällään vuorotellen lomaa ja työntekoa, sitten taas lomaa ja uudelleen työntekoa. Koko täällä kuluneen yhdeksän kuukauden aikana viikonpäivillä ei ole ollut mitään merkitystä, töissä tai lomalla ollessa maanantai on ollut ihan yhtä perjantain kanssa ja viikonloppuja ei ole odotettu niinkuin ennen, mikä on ollut mukavaa vaihtelua. Vapaa töistä on sitten kun se on ja lomalla tietty parasta on kun ei edes tiedä mikä viikonpäivä on menossa. Viimeiset noin kolme kuukautta on päivät mennyt vapaapäiviä lukuunottamatta aikalailla saman kaavan mukaan kiivipakkaamolla. Näin sujui meidän päivä eilen:


Torstai 4.6.2020

6.20 Herätys – kello soi jo 6.00, mutta torkutetaan vartti.. ja siitä vielä toiset viis minuuttia. Eilen oli vapaapäivä joten tänäkin aamuna tekis mieli jäädä nukkumaan. Aamiaisen tekoon, puuro ja kahvi on työaamujen vakio.

6.45 Työvaatteet päälle, työkassin pakkaus ja viimeiset aamutoimet.

7.05 Autolle ja töihin. Ajomatka töihin kestää vaan muutaman minuutin. Voisi muuten kävellä, mutta työpäivän pituuden vuoksi se on liikaa, varsinkin illalla..

7.30 Työpisteellä. Pakkaamolla on pitkä liukuhihna, josta tipahtelee joka linjaan tietyn kokoisia kiivejä. Saadaan valita omat paikat linjastolta, josta pakataan kiivit laatikoihin. Suunnataan omaksi vakkariksi muodostuneille paikoille, vakkari työparin viereen.

10.00 Kahvitauko 15 minuuttia. Työpaikka tarjosi tänään aamiaisen, kun taas tuli yksi miljoona pakattuja laatikoita täyteen. Koko kauden aikana meidän pakkaamolla pakataan noin kuusi miljoonaa laatikollista kiivejä. Pomo pitää tauon päätteeksi päivittäisen pikapalaverin ja kertoo edellispäivän pakkausmäärät, turvallisuusohjeita ja onko seuraavana päivänä töitä. 

10.15 Työpisteelle.. liukuhihna käyntiin. Mut ja työpari siirretään pakkaamaan toisen kokoisia kiivejä.

12.45 Lounastauko 30 minuuttia. Kotoa tuotu ruoka + extra lautanen ekalla tauolla ollutta aamiaista. Työpaikalta saa myös ostettua ruokaa, mutta tehdään aina omat kotona.

15.45 Kahvitauko 15 minuuttia.

16.00 Työpisteelle. Toivotaan, että meidät siirrettäisiin toiseen linjaan, jossa pakkaaminen on hitaampaa, mutta tässä taidetaan pysyä loppuaika. 

18.30 Työpäivä ohi, äkkiä kotiin.

18.45 Kotona. Ruokaa! Valmiina odottaa eilen tehty ruoka. Koska päivät on pitkiä, kokkaillaan isoja annoksia, jotta ei tarvitse tehdä joka päivä uutta ruokaa. Sitten vielä seuraavan päivän eväiden teko.

19.15 Suihkuun ja sitten sänkyyn lukemaan uutta kirjaa ja selaamaan päivän juttuja puhelimesta.

20.45 Vielä pitää syödä, iltapalana avokadoleipiä.

21.15 Puhelimen selailua..

21.45 Nukkumaan, hyvää yötä!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s