Maanantai 29.6.

Aloitin kirjoittamaan tätä tekstiä noin pari viikkoa sitten, kun meidän työt loppui ja lähdettiin road tripille. Ja niin paljon on tapahtunut sen jälkeen. Torstaina 11.6. oli kauan odotettu ja lopulta myös haikea päivä, kun kolme kuukautta kestänyt tiukka kiivin pakkauskausi tuli päätökseen. Fiilis oli onnellinen, helpottunut ja samalla haikea. Vaikka työ ei ollutkaan mikään unelmatyö, jää silti aina ihmisiä kaipaamaan ja itse pakkaamokin tuli niin tutuksi ja kotoisaksi tässä ajassa. Päätettiin hyödyntää vielä aikaa kun autoa ei ollut kukaan ostanut ja lähteä road tripille Northlandin alueelle, jota ei oltu aiemmin keretty reissata. Uusi-Seelanti siirtyi muutama viikko sitten koronaviruksen suhteen Alert level 1, eli käytännössä normaaliin, joten uskaltaa taas liikkuakin. Fiilis oli hyvä, kun ajettiin toistamiseen pois Te Pukesta, meidän kotikylästä.

Meidän kahden ja puolen viikon mittaiseen road trippiin kuului rauhallisia aamuja ja heräämistä ilman herätyskelloa, ulkoilmasta nauttimista ja kävelyä, luolien ja vesiputousten tutkimista, hiekkadyynejä ja majakoita, perus turistina olemista ja ulkona syömistä. Nähdyt paikat oli hienoja, mutta huomasi kyllä, että on off season ja erityisesti koronavirus on tyhjentänyt paikat entisestään, kun uusia matkailijoita ei ole tullut.

Alkuun vähän jännitti onko autossa kylmä nukkua, kun Te Pukessa oli ollut jo aika viileä pidemmän aikaa. Pian huomasi, että Northlandissa, jossa pääosin oltiin, talvea ei voi Suomen mittapuulla kutsua talveksi, ennemminkin Suomen kevääksi tai kesäksi jopa. Northlandin alueella ilmasto on subtrooppinen ja tosiaan toisinkuin Suomessa, täällä pohjoisessa on lämpimämpi kuin etelässä.

Viimeiset kuukaudet ja koko tämä vuosi on kulunut tosi nopeasti. Viisumia meillä on jäljellä enää noin 10 viikkoa. Alunperin oltiin sovittu, että otetaan tavoitteeksi olla reissussa puoli vuotta, ja pian tuleekin jo vuosi täyteen, ja tässä kohtaa matkalaukkuelämää on takana jo yli kaksi vuotta.

Parasta tällä hetkellä ja kuluneen parin viikon aikana on ollut..

…loma ja se, ettei ole tarvinnut herätyskelloa

…vapaus ja huolettomuus, eikä tietoa mitä seuraava päivä tuo tullessaan

…pääosin lämmin ilma

…real fruit ice cream jäde jäätelökiskalta

…merimaisemat kävelyreiteillä

…aamu- ja ilta auringon kaunis valo

…matkaseura

…kukkivat kukat, luonto ja kauniit linnut

…”talvi”, joka tuntuu keväältä

…leirintäalueet merenrannalla

…ei tarvitse pelätä enää koronavirusta

…kirjojen lukeminen

…päivät alkoi pari viikkoa sitten sitten pitenemään ja päivänvaloa on pidempään

…sateenkaaret, joita on näkynyt lähes päivittäin…

Muutama päivä sitten, kun alettiin tosissaan miettiä, että mitäs sitten tehdään kun Northland alkoi olemaan nähty, alkoi tapahtumaan yhtäkkiä aika nopsaan asioita. Meidät kutsuttiin täydellisellä ajoituksella Te Pukeen pakkaamolle tekemään niin sanottua uudelleenpakkausta, ja päätettiin ottaa työ vastaan. Myös autolle löytyi yhtäkkiä paljon halukkaita ostajia ja päädyttiin Aucklandiin, jossa auto meni kaupaksi nopeasti. Tämän ansiosta päätettiin jäädä Aucklandiin hotelliin yhdeksi yöksi ja juhlistaa autokauppoja! Tuntui hassulta palata Aucklandiin, kun muistaa niin elävästi meidän ensimmäiset päivät siellä viime syyskuussa, kun ei tiedetty yhtään mihin ollaan lähdetty! 

Matka Te Pukeen olikin pitkä. Bussimatka kesti viisi tuntia, matkalla oli joku onnettomuus ja päästiin aivan hullulla säkällä tuntemattoman kyydillä kotiin Taurangasta joka oli päätepysäkki. Paikallisbussit kun ei enää kulkenut ja seuraavana aamuna piti olla töissä.

Tänään oli sitten ensimmäinen työpäivä. Töitä on nyt aina maanantaista perjantaihin kahdeksasta neljään, eli niin sanotusti normaalit työajat pitkästä aikaa. Tuntui erittäin kevyeltä ainakin ensimmäinen päivä, verrattuna 11 tunnin päivään.

Nautitaan vielä loppuaika Uudesta Seelannista ja pian se kotiinpaluu lähenee..

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s