50 kysymystä

1. Mitä sanoisit jollekin, kuka ei ole ikinä matkustanut kotipaikkakuntansa ulkopuolelle? Tunnet varmasti kotikaupunkisi erittäin hyvin!

2. Mitä ikävöit eniten matkoilla ollessasi? Perhettä ja ystäviä varsinkin pitkillä matkoilla, koti-ikävä tulee yleensä viimeistään 6 kuukauden päästä. Muuten voisin helposti olla ulkomailla loputtomiin.

3. Kummassa on mielestäsi mukavempi nukkua, omassa vai hotellin sängyssä?Omassa sängyssä. Hotellin sängyssä ehkäpä nukkuu lomalla paremmat unet, mutta oma sänky on silti mukavin. 

4. Kuinka monessa maassa olet käynyt? 17

5. Mitä säilytät aina repussasi tai laukussasi? Laukussa on aina peili ja huulirasvaa..

6. Kuinka montaa kieltä puhut? Kahta. Suomea ja Englantia. Toivottavasti tulevaisuudessa myös Espanjaa, kun vaan saisi aikaiseksi opiskella sitä, alkeet hallussa jo.

7. Suositko ennemmin matkustamista autolla, veneellä/laivalla vai lentokoneella? Autolla.

8. Kuka on mielenkiintoisin henkilö, jonka olet tavannut matkustaessasi? Snoop Dogg Los Angelesissa, päästiin esittäytymään ja ottamaan kuva hänen kanssa. Lisäksi mun host lapseni Bostonissa, heidän kanssa hengailu ja ajanvietto oli mielenkiintoista aikaa 🙂

9. Kuka on suosikki matkaseurasi? Poikaystävä.

10. Mikä on kaunein ranta jolla olet ollut?Liian vaikea valita, mutta varmaankin joku Uudessa-Seelannissa.

11. Mikä on tärkein asia, mitä matkustaminen on opettanut? Sen että pitää elää hetkessä (vaikka se on välillä vaikeeta) ja arvostaa kaikkea mitä on.

12. Mikä on paras matkamuisto, jonka olet ostanut? Tatuointini. Otan yleensä varsinkin pitkillä reissuilla tatuoinnin muistoksi. Viimeisimpänä käsivarteen otettu kukkatatuointi, jossa on Uuden-Seelannin luonnossa kasvavia kukkia. Ja äidille vien aina magneetin.

13. Mikä on unelma matkakohteesi? Joku kaukainen paratiisisaari, jossa ei ole paljoa ihmisiä.

14. Mikä on ensimmäinen asia jonka teet palattuasi matkalta kotiin? Puran tavarat. Vaikka sanoisin, että en pura, teen sen silti.

15. Mikä on pisin road trip jonka olet tehnyt? Noin 1,5 kuukautta, Uudessa Seelannissa autossa asuen.

16. Mikä on pisin lentomatka jolla olet ollut? Noin 11 tuntia, Hong Kongista Aucklandiin.

17. Mikä on suosikki kirjasi lukea pitkällä matkalla? Kiinnostavan henkilön elämäntarina. Viimeisimpänä kuuntelin äänikirjana Elon Muskin tarinan.

18. Mikä on viihdyttävin tarina kun olet eksynyt matkalla? Onneksi on Google Maps niin ei eksy liian pahasti 😀

19. Mikä on romanttisin paikka johon olet matkustanut? Ihana Friglianan pikkukylä Espanjassa.

20. Mitkä kolme tarpeellista asiaa pakkaat matkalle? Painetta tasaavat korvatulpat lennoille, pakkauskuutiot matkalaukkuun tai rinkkaan ja buranaa.

21. Mikä tuottaa sinulle adrenaliini piikin? Korkeat paikat. Vuoren kielekkeen huipulla olo, samalla tekee mieli kurkata alas ja samaan aikaan pelottaa niin hitosti.

22. Mikä on kallein matka jonka olet tehnyt? Kallein taitaa olla road trip USA:n länsirannikolla San Fransisco-Los Angeles-Las Vegas.

23. Mikä on edullisin matka jonka olet tehnyt? Päivä turistina Helsingissä!

24. Oletko asunut ulkomailla? Kyllä. USA:ssa, Espanjassa ja Uudessa-Seelannissa.

25. Mikä on suosikki ruokasi maailmalta? Sushi, tosin en ole syönyt sitä Japanissa.. Sellaista mitä olen syönyt paikanpäällä niin sanotaan tapakset Espanjassa.

26. Mikä on pisin matka jolle olet lähtenyt yksin? USA, kun lähdin Au pairiksi vuonna 2015.

27. Mikä on pelottavinta mitä sinulle on tapahtunut matkustaessa? USA:ssa asuessa tapahtui joku paha ammuskelu tai pommiuhka, jonka takia suositeltiin välttään liikkumista. Muistan, että oltiin lähdössä pian sen jälkeen New Yorkiin festareille kaverin kanssa ja silloin kyllä jännitti, että tapahtuukohan siellä jotain kun on iso tapahtuma. Muutenkin tollainen tilanne oli aika kuumottava.

28. Mitkä kappaleet on matka soittolistallasi? Tällä hetkellä Spotifyssa listalla aika sekalaisesti kaikkea Top Arabic Hiteistä Hardstyleen. 

29. Mikä on suosikki lentoyhtiösi? Käytän milloin mitäkin enkä valitse lentoja yhtiön mukaan. Tähän asti paras yhtiö millä lentänyt on Qatar.

30. Mikä on paras Instagram kuvasi matkalta? Mahdoton vastata yhtä.. yleisesti parhaimpia kuvia luulen että kaikista omista matkakuvista on nyt viimeisimmät merimaisema kuvat, tässä muutama..

31. Mitä matkablogeja seuraat? Veera Bianca, Julia Toivola, Flip flop Wanderers ja Instagramissa monia. Jos tarvii jostain matkakohteesta kokemuksia, selailen kaikkia eri blogeja.

32. Mikä on paras Airbnb jossa olet yöpynyt? Espanjassa vuokrattiin Airbnb pariksi kuukaudeksi, se oli kiva, ihan normaali kaksio Torreviejassa.

33. Kuinka paljon laitat rahaa sivuun matkustamista varten? Alan säästämään yleensä kun selviää, että johkin lähtee. Mahdollisimman paljon, riippuu tilanteesta kuinka paljon on mahdollista laittaa sivuun.

34. Onko sinulla ystäviä maailmalla? On useita, joita voisi tavata heidän kotimaahan matkustaessani. 

35. Kuinka usein matkustat? Viime vuosina enemmän, mutta yleensä ollut joku matka kerran tai kaksi vuodessa.

36. Mitä pakkaat aina matkalaukkuusi, menit mihin tahansa? Ei oo oikein mitään tällasia vakkareita.. sukkia nyt ainakin on aina mukana matkalla 😀

37. Mikä on kaunein eläin jonka olet nähnyt? Kaunein on varmaan hevonen. Mutta toisella tavalla kaunein jonka on nähnyt matkustaessa on valas, ne on aika mahtavia.

38. Onko joku tietty näkymä saanut sinut sanattomaksi? Ehdottomasti. Maisemat joita voisin katsella loputtomiin on meri tai järvi maisemat. Parhaita esimerkiksi Cape Reingan alue Uudessa-Seelannissa sekä näkymä Lake Pukakille ja vuorille sen takana, Californian High Way 1 varrella näkyneet maisemat.. myös New York Cityn näkeminen Rockefeller Centerin huipulta oli aika upea, kun Amerikasta oli haaveillut pitkään.

39. Missä toivoisit olevasi juuri nyt? Ihan oikeasti haluaisin olla Fijillä jollain autiolla rannalla, mutta nykyhetkessäkin on just nyt ihan hyvä olla.

40. Mikä on mielestäsi paras museo? Paras museo jossa käynyt on varmaan El Prado Madridissa, jossa oli maailman kuuluja tauluja. Se vaan oli super iso paikka, kannattaa varata monta tuntia aikaa!

41. Missä et ole vielä käynyt, mutta olet aina halunnut päästä sinne? Joku kaukainen paratiisisaari.

42. Mikä on paras hotelli jossa olet yöpynyt? Yleensä hotellin taso ei oo prioriteettina itselle matkaa varatessa. Otan ennemmin edullisen ihan normaalitasoisen majotuksen joka on käytännöllisellä sijainnilla. Paras on varmaan ollut joskus teininä iskän kanssa Turkissa ollut all inclusive hotelli 😀

43. Mikä on kamalin hotelli jossa olet yöpynyt? Balilla yhdellä Gilin saarista oltiin varattu hostelli yöksi. Kun päästiin paikalle, sanoin etten voi jäädä sinne, se oli ihan kamala 😀 Seinät oli maalattu kirkkailla väreillä ja kaikki oli inhottavaa. Mutta jos menisin sinne nyt, varmaan jäisin yöksi! Siihen aikaan en ollut yöpynyt kun yhdessä hostellissa aiemmin.

44. Oletko hypännyt laskuvarjohyppyä? En. Katselin kun poikaystävä hyppäsi, itsekin halusin vähän, mutten uskaltanut.

45. Oletko sukeltanut? En. Snorklannut kerran. Sukellus ei niin kiinnosta, mutta snorklaamaan haluan uudestaan.

46. Oletko koskaan lasketellut? Kyllä hiihtänyt ja lasketellut Suomessa. Mutta en moneen vuoteen. Laskettelu reissu Lappiin tai Eurooppaan olisi kiva!

47. Oletko ikinä kalliokiipeillyt? En, enkä kauheasti välitä mennä.

48. Mistä pidät eniten matkustamisessa? Siitä, että näkee mitä kaikkea maailmassa on, oppii ja ymmärtää eri kulttuureita..

49. Mistä pidät vähiten matkustamisessa? Lentokoneessa olo, perheestä ja ystävistä erossa olo, lentokentällä odottelu..

50. Mikä on rohkein asia jonka olet tehnyt? Lähdin yksin monen vuoden harkinnan jälkeen au pairiksi Amerikkaan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s