Pitkästä aikaa..

Pitkästä aikaa täällä taas.. Mitä kaikkea on tapahtunut viimeisen kuukauden aikana? Meidän viimeisen road tripin jälkeen palattiin tosiaan taas kerran Te Pukeen ja kiivipakkaamolle töihin. Tehtiin töitä noin kuukausi, kunnes tuli sellainen fiilis, että nyt riittää. Se kaikki oli jo niin nähty ja ilman autoa ei päästy vapaa-ajalla oikein mihinkään. Päätettiin repäistä ja lähteä kohti Aucklandia ja viettää viimeinen kuukausi kaupungissa. Nyt meillä Aucklandissa takana noin kaksi ja puoli viikkoa. Alkuun kesti hieman tottua siihen, ettei asutakaan enää omassa rauhassa vaan isossa hostellissa ja ulko-ovesta poistuessa ollaan heti kaupungin kiireisimmällä kadulla. Maalla oli niin ihanan rauhallista, mutta on kyllä kiva olla taas kaupungissa! Meidän aika on kulunut ihan vaan turistina ihmetellessä, museoissa pyörien, ulkona syöden, vähän shoppaillen, ulkoillen ja rentoutuen. 

Ja kuinka jännittävää, nyt alkaa olemaan jo lähellä se päivä, että oikeesti palataan kotiin! Vaikka koronavirus aiheuttikin hässäkkää ja suunnitelmien muuttumista, saatiin meidän loppuajasta täällä vielä paljon irti, vaikka rehellisesti en ollutkaan kovin iloinen siitä että paluupäivä siirtyi kuukausilla. Alunperin piti palata kesäkuun alussa, eli matka venyi kolmella kokonaisella kuukaudella. Ne kolme kuukautta sisälsi hieman lisää työntekoa, mahdollisti parin viikon road tripin maan pohjoisimpaan osaan eli Northlandiin, kerettiin myös viettää tämä extra kuukausi Aucklandissa, jossa muuten olisi oltu vain reissun alussa alle viikon verran.


Ja miten onnistui lentojen ostaminen tähän katastrofaaliseen aikaan, jolloin lentoja on aivan murto-osa tarjolla? Olin seurannut Skyscannerista ja Momondosta lentoja jo pari kolme kuukautta, alkaen siitä kun piti vielä palata Fijin kautta kotiin. Kun lopulta tuli aika ostaa, ei riittänyt, että katsoo vain Skyscannerista tarjolla olevia lentoja, sillä se näytti monia lentoja, joita ei todellisuudessa edes mennyt. Moni lentoyhtiö oli perunut kansainväliset lennot kokonaan. Kaikki varteenotettavat lennot oli vielä tarkistettava lentoyhtiön sivulta – lentääkö kyseinen yhtiö oikeasti, mihin maihin, saako maassa vaihtaa jatkolennolle, tarvitsetko erityisluvan vaihtoa varten.. lennot oli maksuvaiheessa jo kolme kertaa, kun vahvistaessa tulikin ilmoitus, että hinta on noussut useita satasia tai että lentoa ei ole saatavilla. Kiva. Lopulta valittiin varmin vaihtoehto joka oli tarjolla, vaikka lentoajankohta meni hieman toivottua pidemmälle. No, ei ollut suuri yllätys että tämä lento peruuntui. Otettiin uudet aiemmalle päivämäärälle ja tämänkin lennon kellonaika vaihtui jo kertaalleen. Sormet ristissä, että tämä pitää! Ei todellakaan paras aika hankkia lentoja näin kaukaa matkustamiseen kun pitää tulla usealla lennolla monen maan kautta.

Ja saatiin me vielä todella yllättävä juonenkäänne tähän loppumatkaan. Lehdet uutisoi sitä, kuinka Uudessa-Seelannissa ei ollut lainkaan uusia koronavirus tartuntoja yli 100 päivään, jos ei lasketa hallitussa karanteenissa olevia joiden tartunnan lähde on selvillä. Luin tämän ilouutisen tiistaina päivällä. Tiistaina illalla alkoi yhtäkkiä puhelimet pirisemään kun kaikille tuli tiedote keskiviikkona alkavasta lockdownista Aucklandissa ja alert level 2 siirtymisestä muussa maassa. Siis mitä?!? Eihän täällä ollut uusia tapauksia! Selvisi, että jokin kokonainen perhe oli sairastunut Aucklanissa, tartunnan alkuperää ei tiedetä ja he on levittänyt sitten tartuntaa eteenpäin. Aluksi tätä piti kestää vain kolme vuorokautta, mutta äsken tulleen päätöksen mukaan Aucklandin alue pysyy lockdownissa seuraavat kaksi viikkoa. Tämä loppuu juuri sopivasti siihen päivään kun lennetään kotiin, tietty.. Toki harmittaa, että loppuaika menee hostellihuoneessa kököttäen, mutta kerettiin onneksi tekemään jo lähes kaikki tärkeimmät ennen tämän alkua. Saa sentään ulkoilla ja hakea takeaway ruokaa, ah pelastus! Lopulta tämä on kaikkien kannalta silti hyvä, ettei virus pääse leviämään enempää.

Kivaa loppuviikkoa ja pysykää terveinä ❤

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s